Amenajarea casei

#feng shui #curatenie casa #dormitor #bucatarie #holul de intrare

Sfaturi Feng Shui pentru curatenia casei

Potrivit practicii Feng Shui, dezordinea reprezinta o forma de energie negativa, stagnanta, care are un impact major asupra starii tale emotionale si fiziologice. In plus, in functie de camera locuintei, dezordinea poate influenta negativ si chiar bloca anumite evenimente ale vietii tale. Aplica regulile Feng Shui de mai jos si vei avea o casa curata, cu energii pozitive!

In traditia Feng Shui, curatenia locuintei reprezinta o adevarata terapie, iar eliberarea de impuritati si dezordine reprezinta un pas important pentru stimularea energiei generale, pentru o stare de sanatate mai buna si o mai mare claritate in gandire. Iata care sunt principalele zone ale casei care trebuie curatate!

Dormitorul

Zilnic esti influentat de evenimente, lucruri si persoane pe care le intalnesti. Pentru a elimina toate energiile negative, cel mai indicat este sa incepi cu dormitorul, locul in care te retragi la finalul zilei.

Scoate din dormitor toate obiectele care creeaza dezordine sau care nu au ce cauta in camera de odihna. In aceasta categorie intra si televizoarele, computerele, cablurile, echipamentele de sport sau documentele de la serviciu. Depoziteaza-le in cutii pe care le etichetezi, astfel incat sa iti fie mai usor sa gasesti lucrurile de care ai nevoie.

De asemenea, indeparteaza toate mizeriile acumulate sub pat. Aceasta zona este bine sa fie libera, pentru a permite energiilor sa circule.

Bucataria

In arta Feng Shui, bucataria reprezinta starea generala a sanatatii tale, in special a ficatului. Ficatul este principalul organ al corpului care ajuta la eliminarea toxinelor. Astfel, daca vrei sa fii sanatos, incepe prin a face curatenie in bucatarie!

Mai intai curata si spala bine frigiderul si arunca apoi toate alimentele care au expirat sau pe care crezi ca nu le vei mai consuma. Apoi, curata cuptorul, aragazul, cratitele si tigaile. De asemenea, este bine sa eviti sa folosesti substante de curatare dure, care contin foarte multe chimicale. Recomandat este sa le inlocuiesti cu solutii naturale. La final, curata toate sertarele, suprafetele de depozitare si obiectele de iluminat.

Holul de la intrare

Aceasta parte a locuintei reprezinta calea de acces a energiei pozitive numite Chi. Astfel, holul de la intrare trebuie eliberat de toate obiectele care restrictioneaza circulatia energiei. De asemenea, pe hol este bine sa fie lasate doar obiectele de sezon.

Cosurile de gunoi, obiectele sparte si teancurile de ziare si reviste nu au ce cauta la intrarea in locuinta!

Sursa foto: fengshui.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea