Amenajarea casei

#baie #feng shui #bucatarie #feng shui baie #feng shui bucatarie

Sfaturi Feng Shui pentru baie si bucatarie

Stiai ca, potrivit specialistilor Feng Shui , pozitionarea aragazului intre frigider si chiuveta ar putea duce la emotii negative? Dar ca orice lichid in surplus aduce ghinion astfel ca este bine sa nu existe robineti sau tevi care picura in baie. Iata si alte aspecte de care este bine sa tii cont atunci cand iti amenajezi casa, potrivit specialistilor Feng Shui:


Baie


Este bine ca baia sa nu se afle in apropierea usii de acces in apartament sau a bucatariei. Daca totusi acest lucru se intampla, este bine ca usa baii sa stea mereu inchisa pentru a opri circulatia fluxului de energie negativa. Pentru protectie, este bine sa asezi o oglinda langa usa, deoarece aceasta reflecta influentele negative.

In Feng Shui chiuveta si cada sunt locuri de curatire astfel ca toaleta nu are ce cauta in zona aceasta, ci trebuie sa se afle intr-o zona ferita.
Daca n-ai cum sa eviti aceasta situatie, adeptii Feng Shui sustin ca este bine sa acoperi intotdeauna toaleta dupa ce ai folosit-o, deoarece se spune ca norocul si energia pozitiva vor pleca odata cu apa.

Capacul de wc, perdeaua de dus, covorasele, prosoapele si daca este posibil si gresia sau faianta trebuie sa aiba culori cat mai aproape de natura.

Un alt sfat important este sa ai grija sa repari mereu robinetii sau tevile care picura. Orice lichid in surplus aduce ghinion, mai ales in ceea ce priveste banii, potrivit specialistilor Feng Shui.

Este bine sa-ti decorezi baia cu un numar impar de flori. Opteaza pentru plante care se dezvolta bine in conditii de umezeala si intuneric.


Bucatarie


Potrivit filosofiei Feng Shui, bucataria este centrul unei vieti de succes. Plita sau aragazul reprezinta inima bucatariei. Plasate corect, aceste elemente aduc noroc, prosperitate si armonie in familie.

In ultimii ani, insula de gatit a devenit un trend in designul bucatariilor, pornind chiar de la acest principiu Feng Shui.

Potrivit acestui concept, plita sau aragazul sunt pozitionate in centrul incaperii, permitand persoanei care gateste sa vada intreaga camera si usa de intrare in incapere.

Este bine ca aceste aparate sa fie asezate astfel incat persoana care gateste sa poata avea o privire de ansamblu asupra bucatariei si mai ales, sa poata vedea usa, fara a se intoarce in timpul gatitului. In cazul in care acest lucru nu este posibil, este bine sa amplasezi o oglinda pe peretele din spatele aragazului, la 30 de centimetri deasupra acestuia, in care sa se poata vedea intrarea in bucatarie.

Aragazul este caracterizat de elementul foc si nu trebuie amplasat la o distanta mai mica de un metru fata de chiuveta, frigider sau masina de spalat vase , acestea fiind caracterizate de elementul apa. Si acest lucru pentru a se evita crearea unui conflict energetic intre cele doua elemente.

Ca regula generala, retine ca este important sa se pastreze spatiu intre elementele majore din aceeasi categorie cum sunt elemente de foc reprezentate de aragaz si cuptor, fata de elementele de apa- frigiderul, masina de splat vase si chiuveta. Acestea pot fi separate de un obiect din lemn, o instalatie sau o pictura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea