Amenajarea casei

# amenajare semineu #decorare semineu #semineu casa #semineu

Semineul, piesa de rezistenta in sezonul rece! 7 Idei din care sa te inspiri

Cand vine sezonul rece, iti doresti sa petreci timp pretios alaturi de familie si prieteni in fata semineului. Acolo poti sa te relaxezi si sa te reinacarci pentru a fi pregatit pentru noile provocari. Iata cateva idei din care sa te inspiri pentru a avea cel mai frumos semineu, potrivit pentru tine si dorintele tale:

1. Semineul rustic cu lemn reciclat

Sursa foto: pinterest.com

Un semineu rustic cu lemn reciclat poate sa aduca o stare de armonie si caldura in casa. Lemnul reciclat are patina vremii si poate sa fie lasat in culoarea lui naturala, fara a fi slefuit sau dat cu vopsea. El are un farmec aparte care intregeste camera alaturi de alte decoratiuni din ratan sau fier.

2. Pune arta deasupra semineului

Sursa foto: pinterest.com

Pentru a aduce imbunatatiri semineului fara a folosi uneltele de lucru si fara a modifica incaperea intr-un mod accentuat, poti sa pui pe tablia de deasupra lui piese de arta. Poti aduce cateva tablouri pe care sa le pui unul langa celalat sau suprapuse, atunci cand sunt de marimi diferite. Vei schimba imediat aspectul.

3. Semineul alb si negru

Sursa foto: jenerosity.co

Albul si negru constituie una dintre cele mai simple combinatii, fiind in acelasi timp clasica. Aceasta varianta de semineu poate sa fie pusa intr-o casa moderna sau clasica cu acelasi succes. Poate sa fie lasata a fi fara decoratiuni sau pot sa fie aduse elemente aurii sau din fier forjat pentru obtinerea unui alt aspect.

4. Semineul afara

Sursa foto: turfrey.co.nz

Un colt de rai poate sa fie un simplu semineu afara, in gradina. Acolo poti sa te relaxezi in zilele mai friguroase alaturi de o patura si niste ceai sau cafea, ascultand o muzica in surdina. Poate ca acesta sa fie locul preferat din intreaga casa.

5. Semineul plin de plante

Sursa foto: pinterest.com

Daca vrei sa iti aduci gradina in casa, poti sa te folosesti de aspectul frumos al semineului, care poate sa iti serveasca drept loc pentru decorat. Astfel ca poti pune ghivece de mici si mari dimensiuni pentru a umple spatiul asa cum iti doresti. Vei avea un colt deosebit care te va incanta.

6. Semineul cu faianta

Sursa foto: pinterest.com

Poti alege sa decorezi zona semineului cu mici bucati de faianta sau mozaic, exact pe placul tau. Poti sa te bucuri de un aspect de contrast sau de unul care este in acord cu ceea ce este deja in casa. Culorile pot sa fie conform doritelor tale, avand grija sa se potriveasca frumos cu restul aspectului.

7. Semineul plin cu flori

Sursa foto: pinterest.com

Florile aduc fericire si incanta privirea de fiecare data. Asadar aceasta este o idee excelenta pentru a creste starea de fericire si bucurie zilnica. Poti opta pentru un decor permanent sau pentru unul cu flori sezoniere. Poti sa le folosesti pe cele proaspat taiate in vaze sau poti lua chiar ghivece cu flori care raman inflorite intreg anul. Astfel ca te poti juca si cu anumite teme si culori si te poti lauda in fata prietenilor cu noul tau colt special al casei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului