Amenajarea casei

#alegere semineu #semninee lemne #lemne #amenajare casa #design interior #semineu

Tendinte 2015: Semineul cu lemne, de la moft la necesitate!

Semineul este accesoriul cel mai atractiv intr-un living si unul dintre primele si cele mai importante corpuri care iti atrag privirea cand intri intr-o locuinta. Diferenta dintre un semineu si un tapet sau un tablou este ca acesta deserveste atat un scop practic, cat si unul functional. De fapt, daca ne intoarcem in timp, inaintea electricitatii si a gazului curent, focul in soba sau semineu era singura sursa de incalzire pe timpul zilelor lungi si geroase de iarna.

Dar cu trecerea timpului, atasamentul emotional fata de semineul pe lemne a devenit mult mai complex, acesta beneficiind de diferite modele, marimi si culori, pe gustul oricarui iubitor al flacarii. Unii prefera stilul retro, utilizand arderea lemnelor doar pentru placerea vizuala, iar altii vad folosirea semineului ca pe o sursa aditionala de caldura, pe care o pot porni sau opri atunci cand aleg ei.

Pe langa aceasta, trendurile tind sa se schimbe in fiecare an, designerii venind mereu cu idei noi pentru a multumi exigentele iubitorilor focului. Oricum, pe langa alte obiecte de design exclusiviste, semineele pe lemne nu se demodeaza la fel de repede, ele fiind mai degraba o investitie pe termen lung care adauga valoare (si un aer aparte) locuintei.

Care sunt tendintele in 2015?

Ai crede ca in aceasta lume high tech trendul ar fi spre echiparea casei cu toate sistemele electronice conectate posibile. Dar din contra, in 2015 exista o reactie impotriva gadgeturilor si asta se reflecta si atunci cand vorbim despre seminee.

semineele retro si rustice echipate cu focare din fonta cu metalul la vedere vor fi inlocuite treptat de semineele moderne cu focare cu doua, trei sau chiar patru laturi din sticla, care pun in evidenta maretia focului. semineele centrala, dotate cu termofocare cu distributie de caldura prin calorifere au inregistrat un trend ascendent de la inceputul lui 2014 si acesta vor creste in popularitate si in 2015. Ele sunt urmate indeaproape de semineele electrice, care au fost proiectate fie ca piese de mobilier sau ca surse aditionale de incalzire.

Semineele bio sunt la cautare si in 2015, punctul lor forte fiind faptul ca sunt proiectate in sute de forme, culori, marimi si modele iar faptul ca se pot monta in mijlocul livingului, in birou, bucatarie sau chiar si in gradina ofera un plus cand trebuie sa te hotarasti ce model de semineu alegi.

Ce semineu sa alegi?

in functie de suprafata pe care vrei sa o incalzesti, designul focarului si modelul semineului, poti opta pentru un focar de fonta sau unul de otel, captusit sau nu cu samota, cu distributie pe aer cald sau prin calorifere. Poti opta pentru exteriorul semineului placarea cu marmura patinata sau slefuita fie cu piatra naturala sau finisata. Pentru aceasta decizie ai nevoie de mult timp si documentare sau de o echipa profesionista, care sa iti indrume pssii spre alegerea corecta a semineului, pentru evitarea regretelor ulterioare.

Noi am cercetat companiile din Romania si recomandam echipa Pefoc.ro SRL, care ofera consultanta si produsele necesare constructiei semineelor inca din anul 2000. inca de pe atunci, echipa a facut fata exigentei clientilor din toata tara prin calitatea produselor si profesionalismul angajatilor. De asemenea, un factor important care a contribuit la consolidarea activitatii noastre este reprezentat de responsabilitatea in relatia cu clientul, garantata in compania noastra.

Argumentele aduse construirii unui semineu sunt multiple, asa cum au fost prezentate mai sus, iar aspectul primordial care trebuie luat in considerare atunci cand te decizi sa achizitionezi unul este dimensiunea functionala si cea a aspectului: echipa noastra, Pefoc.ro SRL, se va asigura ca beneficiezi de designul perfect pentru locuinta ta, iar in acelasi timp te bucuri de investitia intr-o sursa aditionala de caldura.

Pefoc.ro – Noi facem tot, tu pui pe foc!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului