Amenajarea casei

#dormitor #buna dispozitie #pat #perne #aerisire #somn odihnitor #cirulatia sangelui #cearsafuri

Secretul unei dispozitii de milioane? Fa-ti patul in fiecare dimineata

Nici bine nu s-a facut lumina afara, ca alarma ceasului desteptator incepe sa sune energic, dar tu o amani, pentru a te putea bucura de cateva minute in plus de somn. Asa se face ca te trezesti tarziu si abia daca apuci sa-ti bei cafeaua. In aceste conditii, ultimul lucru la care te gandesti este sa-ti faci patul. Desi stii foarte bine ca nu ti-ar lua mai mult de 2-3 minute sa aranjezi cearsafurile, niciodata nu ai timp pentru aceasta activitate matinala. Insa ar trebui sa-ti faci timp, spun expertii. Motivul? Patul aranjat este secretul unei dispozitii de milioane.

Pe langa faptul ca iti inveseleste diminetile, patul frumos aranjat te poate determina sa faci si alte treburi marunte prin casa, cum ar fi asezarea fiecarui obiect la locul lui, spalarea vaselor imediat dupa masa si aerisirea dormitorului. In plus, iti ofera satisfactia ca ai lasat curatenie in urma ta si poti pleca linistit la serviciu stiind ca seara cand te intorci dormitorul tau este primitor.


Sursa foto: livingitup.co.uk

Patul facut imbunatateste calitatea somnului

Poate ca suna ciudat, insa patul facut la prima ora a diminetii te poate ajuta sa dormi mai bine seara, deoarece cearsafurile indreptate si pernele pufoase te fac sa te simti confortabil si sa-ti gasesti rapid o pozitie comoda de somn. Prin comparatie, cearsafurile ravasite si pernele mototolite nu doar ca nu te ajuta sa dormi bine, dar iti creeaza si o stare de nervozitate.




Sursa foto: houzz.com

Conform expertilor de la National Sleep Foundation (SUA), persoanele care isi fac patul in fiecare dimineata isi cresc cu 19% sansele de a avea un somn mai odihnitor, deoarece simt ca dorm intr-un pat curat, intr-o camera curata.



Sursa foto:furniture4umumbai.in

Patul facut te ajuta sa fii mai productiv

Aranjarea patului ar trebui sa devina un obicei zilnic, deoarece, spun expertii, te ajuta sa fii mai productiv si mai energic. Explicatia: atunci cand iti faci patul dupa ce te trezesti, iti pui sangele in miscare si te inviorezi. In plus, aranjarea patului este mult mai simpla decat exercitiile de inviorare, pe care, trebuie sa recunosti, nu le faci niciodata, din lipsa de timp.



Sursa foto: sofa-paradise.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului