Amenajarea casei

#locuinta #relaxare #casa perfecta #amenajarea casei

Secretele unei locuinte perfecte

Locuinta ta trebuie sa fie o oaza de relaxare, un loc in care sa vii cu placere si in care sa te simti cel mai bine. Acum mai mult ca niciodata, locuinta trebuie sa fie locul in care ne retragem din tumultul si agitatia cotidiana.

Luminile, culorile peretilor, materialele si modul in care aranjezi mobila afecteaza somnul, nivelul de energie si intreaga sanatate.

Calm. Armonie, pace, liniste. Asta ne dorim atunci cand ajungem acasa. Decorarea locuintei in culori linistitoare, precum albastru, bleu, gri sau verde ajuta la reducerea tensiunii arteriale si instaleaza o stare de liniste si relaxare. Atunci este mai usor ca niciodata sa vopsesti peretii casei in culori calme. Pe piata se gaseste o gama extrem de variata de vopseluri pentru pereti.

Racoare. O casa bine aerisita si cu o temperatura moderata este ideala pentru un somn profund si odihnitor. De asemenea, vei avea si mai multa energie decat intr-o casa foarte calduroasa, care poate duce uneori chiar si la depresie. Pe langa aparatele de aer conditionat si ventilatoare, casa poate fi racorita si cu ajutorul materialelor din casa. Alege paturi si lenjerii de pat in culori deschise, din materiale naturale.

Curatenie. O casa curata este un loc in care ne intoarcem intotdeauna cu drag. Trebuie insa sa stii ca tot noi suntem cei care aducem in casa cea mai multa mizerie, in special prin intermediul pantofilor cu care intram in casa. Este astfel indicat sa asezam covorase la intrarea in casa, pe care sa ne stergem bine. Atunci cand faci curatenie, alege produse de curatare nontoxice, care sa nu polueze aerul.

Plante. Plantele de interior ajuta la curatarea si filtarea aerului. Astfel, pe langa aspectul estetic, plantele sunt foarte benefice si pentru sanatate. Aseaza asadar cateva plante in fiecare camera a casei tale.

Organizare. O casa bine organizata, este o casa mai curata si mai sanatoasa. Fa un sistem propriu de organizare a tuturor lucrurilor din casa ta. Dezordinea contribuie la starea de oboseala, iar oboseala duce la stres si pofte alimentare excesive. Astfel, putin organizare nu strica. Vei fi mult mai relaxat si mai energic.

Preferinte personale. O casa care reflecta preferintele tale este automat o casa in care te vei simti confortabil. Modul in care organizezi si aranjezi mobila, mici obiecte de decor pe care le alegi sunt extrem de benefice pentru starea ta de sanatate si fericire.

Lumina. Lumina naturala vindeca mintea, trupul si sufletul. Expunerea la lumina stimuleaza starea de spirit si previne imbolnavirile. Este astfel recomandat sa lasi lumina sa patrunda in casa ta cat mai mult timp posibil.

Confort. Fotoliile si canapelele pufoase, covoarele naturale si decoratiunile din care confera o atmosfera de confort, la care te intorci de fiecare data cu drag din calatorii. Casa ta are nevoie de decoratiunile si mobilierul care te face sa te simti fericit si confortabil.

Odihna. Dormitorul este sursa energiei si a relaxarii. Atunci cand amenajezi acest spatiu gandeste-te la el ca la o adevarata oaza de fericire. Mai mult ca in orice camera, in dormitor trebuie sa te simti senin. Alege mobilier confortabil, perne noi si paturi din materiale naturale. Joaca-te cu texturile si culorile. Nu uita nici de parfumurile relaxante.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea