Amenajarea casei

#decoratiuni #mobila #amenajare casa #amenajare dormitor #stil baroc #elemente baroce

Secretele amenajarii unui dormitor modern cu elemente baroce

Stilul clasic baroc este tot mai des utilizat in amenajarea caselor moderne, insa tinde sa aiba un farmec aparte in decorul dormitorului, in special. Cu mici trucuri de design, decorarea dormitorului cu elemente baroce poate oferi un rezultat luxuriant si complex, mai ales daca incluzi mobilier si accesorii moderne, cu accente baroce spectaculoase.

Exista cateva elemente-cheie de care ai nevoie in decorul dormitorului, pentru a obtine un design modern cu tematica specifica epocii baroce. Odata ce le imbini armonios, rezultatul va fi un mix interesant de vechi si nou, care nu poate decat sa fascineze si sa inspire.


Patul in stil baroc

Cea mai importanta piesa pentru un design baroc modern in dormitor este patul in stil baroc, cel care da "tonul" tematicii pe care o urmaresti. Alege cadrul patului cu mare atentie, acesta trebuie sa fie auriu, daca optezi pentru versiunea clasica pura a designului baroc sau in alb si negru, daca doresti o abordare mai moderna a stilului.




Oglinda in stil baroc

Fara acest accesoriu pretios, nu te poti bucura de un rezultat cu adevarat valoros in amenajarea dormitorului tau cu tematica baroca. Oglinzile constituie puncte focale excelente pentru a sugera stilul epocii baroce in design, astfel ca este crucial sa selectezi cu atentie modele originale, cu rame sofisticate, sculptate in stilul specific.


Tapetul in stil baroc

Tapetul cu un imprimeu sofisticat adauga un plus de detaliu decorului, accentuand stilul baroc in amenajarea dormitorului. Daca iti doresti un design cu accente subtile baroce, imbina tapetul de acest tip cu mobilier minimalist. In schimb, daca vrei ca tematica sa fie sugerata mai intens, foloseste mobilier luxuriant, cu motive clasice baroce.


Candelabrul in stil baroc

Un alt element foarte important pentru un dormitor decorat in stil baroc este candelabrul, potrivit atat pentru incaperile amenajate in stil clasic, cat si pentru cele moderne, cu design general minimalist.

Atunci cand montezi un cadelabru somptuos si pretios in dormitor, spatiul capata un aer luxuriant de necontestat!



Sursa foto: interiorholic.com, xiorex.com, yourstorewizards.com/


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea