Amenajarea casei

#primavara #amenajare #casa

Schimbarile primaverii in fiecare casa

Venirea primaverii impune o serie de activitati benefice ce ne asigura confortul si siguranta locuintei pentru tot restul anului. Iata care sunt verificarile si schimbarile de care casa ta are nevoie odata cu intrarea in noul anotimp.



1 Inspecteaza eventualele defectiuni


Anotimpul rece poate lasa in urma avarii importante ale caselor, din cauza zapezii si a gerului. Este foarte important ca odata cu venirea primaverii sa verifici cateva zone esentiale din locuinta ta si sa te asiguri de buna functionare a dispozitivelor importante:

 

  • aspira si curata aerisirile principale ale casei pentru o circulatie mai buna a aerului;
  • verifica sistemul de alarma si detectorii de gaz sau de fum;
  • daca locuiesti la ultimul etaj al unui bloc sau la casa, verifica acoperisul si mansarda cu mare atentie; zapada abundenta din timpul iernii poate cauza fisuri, crapaturi sau poate disloca anumite bucati din finisajul izolator al acoperisului;
  • inspecteaza pervazul exterior al ferestrelor, precum si stratul de adeziv dintre pervaz si toc;
  • peretii exteriori ai casei pot fi afectati, de asemenea, de precipitatiile din timpul iernii; in partea de jos a acestora pot aparea crapaturi, fisuri sau zone fara tencuiala;
  • daca locuiesti la curte, acorda o atentie deosebita burlanelor de scurgere a apei, aleilor din beton si gardului.
     


2 Reorganizeaza spatiile de depozitare


Daca iarna ti-a incarcat locuinta de haine si asternuturi grele, este momentul sa eliberezi spatiul si sa depozitezi toate obiectele specifice ierinii. Inventariaza spatiile de depozitare disponibile in locuinta ta si foloseste-le cat mai eficient.

Separa obiectele nefolositoare, hainele pe care nu le-ai mai imbracat de multa vreme, jucariile copiilor, incaltamintea de iarna sau articole inutile din locuinta ta. In functie de starea si de calitatea acestora, poti decide sa le vinzi, sa le donezi sau pur si simplu sa le arunci.

Dupa eliberarea spatiilor de depozitare, urmeaza imbunatatirea acestora cu accesorii noi: cutii, etajere etc. Foloseste-te de etichete mari pentru a putea evidentia categoriile de obiecte din diferite zone si pentru a le putea accesa in orice moment.


3 Onoreaza curatenia de primavara


In general, inaintea sarbatorilor importante sau odata cu intrarea intr-un nou anotimp, gospodinele demareaza curatenia generala in locuinte. Rezultatul final este, intr-adevar, semnificativ si recompenseaza orele nesfarsite de munca. Iata cateva sfaturi utile pentru o curatenie generala in timp record.


4 Profita de lumina din plin


Renunta la perdelele sau draperiile groase din perioada de iarna. Lumina reprezinta principalul element in redecorarea unei incaperi, iar primavara poti face acest lucru gratuit, profitand de lumina naturala. Cu ajutorul unor perdele viu colorate, poti umple intreaga camera cu veselie si prospetime .

De asemenea, perdelele subtiri iti vor permite sa aerisesti mult mai rapid si eficient, deoarece nu blocheaza circulatia aerului.


6 Schimba infatisarea casei


Pentru ca efectul schimbarii sa fie notabil, dar si pentru un plus de confort, inlocuieste asternuturile groase si husele canapelelor cu unele subtiri, fine si in culori pastelate sau aprinse. De asemenea, inlocuieste fata de masa cu una alba sau intr-o culoare neutra, pentru a evidentia decoratiunile, florile sau ouale de Paste.

In cazul in care bugetul nu iti permite sa faci aceste schimbari, poti incerca sa schimbi aspectul accesoriilor deja existente. Pernele decorative pot capata un aspect proaspat daca aplici pe husa acestora cateva flori din material textil. Opteaza pentru o culoare cat mai apropiata de cea a husei, pentru un aspect cat mai elegant si curat.

Fata de masa rosie pe care o foloseai de Craciun, poate parea ideala pentru Martisor daca o asortezi cu suporturi de farfurii albe. De asemenea, aplica pe marginea acesteia o fasie de dantela sau un snur alb si gros, pentru a o armoniza cu restul decoratiunilor.

Deoarece intram in anotimpul florilor, din casa ta nu ar trebui sa lipseasca vazele de diferite dimensiuni, potrivite pentru toate tipurile de flori.

In ceea ce priveste podeaua, primavara aceasta bucura-te de libertate si spatiu. Renunta la covorul gros din timpul iernii, si inlocuieste-l cu cateva covorase rotunde in culori diferite, pentru a echilibra intregul decor.


7 Adauga prospetime si parfum


Un alt avantaj major al primaverii il reprezinta florile de apartament. Acum este momentul sa le scoti din perioada de repaus de peste iarna. Incetul cu incetul poti incepe udarile normale, precum si fertilizarea. Potizitioneaza-le in locuinta in functie de lumina de care are nevoie fiecare planta in parte si bucura-te de un aer din ce in ce mai proaspat.

In afara de aerul proaspat din locuinta ta, completeaza atmosfera cu o aroma subtila de parfum. Florile de sezon, zambile, ghiocei, lacramioare , sunt foarte parfumate si pot sustine o incapere pentru cateva zile. In cazul in care esti alergic, citeste mai multe informatii despre cum sa ai mereu casa parfumata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare