Amenajarea casei

#culoare #pat #scaun de birou #draperii #lac #perne decorative

Schimbari minore cu impact major: 4 idei simple pentru personalizarea casei!

Transformarea locuintei intr-un spatiu plin de culoare si personalitate nu implica intotdeauna schimbari majore si investitii pe masura. Uneori, tot ce trebuie sa faci este sa iti folosesti creativitatea si sa inserezi cateva elemente colorate ori sa operezi cateva modificari minore in aspectul unei camere pentru a o readuce la viata.

1 Accente rock'n'roll in dormitor

Un dormitor simplu, in care paleta cromatica se bazeaza pe nuante "reci" de albastru, poate fi personalizat cu ajutorul catorva elemente dintr-o paleta cromatica opusa. Astfel, poti da culoare unui dormitor "rece" inserand elemente intr-o nuanta aprinsa, "calda", de rosu.

Un cadru de pat rosu vibrant, caruia i se asorteaza un scaun de birou intr-o nuanta similara, poate fi completat cu un tablou grafic de inspiratie rock'n'roll. O incapere amenajata astfel devine spatiul perfect pentru un adolescent.


2 Pernute decorative colorate in living

Una dintre cele mai simple si de efect modificari pe care le poti aduce unei incaperi este inserarea unor pernute decorative colorate. Efectul este cu atat mai pronuntat, cu cat paleta cromatica de baza a camerei este centrata in jurul unor tonuri neutre.

Un living amenajat in nuante de gri, bej, maro deschis si alb poate fi personalizat cu usurinta prin amplasarea unor pernute decorative cat mai variat colorate, cu imprimeuri pestrite.


3 Piesa lacuita de mobilier

Vrei sa redai unei vechi piese de mobilier stralucirea de odinioara? Afla ca nu trebuie decat sa o acoperi cu un strat generos de lac! Daca vrei sa mergi chiar mai departe de atat, alege sa vopsesti mobilierul intr-o culoare indrazneata.


4 Draperii pentru un dormitor luxos si functional

Draperiile elegante, din materiale pretioase, pot transforma cu usurinta o incapere banala intr-una luxoasa. Folosirea lor se va dovedi cu atat mai eficienta daca incaperea in cauza este prevazuta cu o multime de ferestre care ingreuneaza amplasarea eficienta a pieselor de mobilier.

In acest caz, o solutie ingenioasa si de efect este acoperirea ferestrelor-problema, in dreptul carora ai prefera sa asezi o sofa, un pat king size ori un dulap, cu draperii somptuoase.




Foto: housebeautiful.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare