Amenajarea casei

#interior casa #culori casa #amenajari interioare

Schimba atmosfera din casa folosind nuantele turcoaz

Vrei sa schimbi atmosfera din locuinta ta? De ce sa nu incerci sa folosesti turcoazul pentru o transformare indrazneata, care nu va trece neobservata.

Cel mai probabil atunci cand te gandesti la turcoaz si la nuantele de albastru marin iti vin in minte baile din anii ’90, care erau aproape toate zugravite in aceste nuante, de la var, pana la gresie. Ei bine, moda se schimba si odata cu ea si perceptia noastra vizavi de decoruri. Motiv pentru care nu vedem de ce nu te-ai razgandi cu privire la ideea de a face loc turcoazului in decorul casei tale. Cu atat mai mult cu cat reprezinta o modalitate de a da un aer fresh locuintei.

Iata cateva modalitati prin care poti integra turcoazul in casa ta:

Da o tusa de culoare

Turcoazul nu este o nuanta pe care sa o folosesti peste tot, ci merge foarte bine in combinatii: cu alb, cu galben. De aceea, poti opta pentru o tusa in aceasta culoare, care sa schimbe aspectul livingului, spre exemplu. O modalitate foarte buna este sa vopsesti tavanul, adaugandu-i astfel o nota originala. Sau foloseste nuanta in materialele pentru pernele decorative.

Creeaza un perete statement

Uneori locuintele pot parea mult prea simple atunci cand toti peretii sunt albi. In schimb, atunci cand alegi sa vopsesti fie si un singur perete intr-o astfel de culoare vei obtine o distinctie aparte, reusind sa scoti in evidenta o zona a incaperii. Poti opta pentru un tapet cu fundal turcoaz pe care sa il montezi pe peretele de care sta lipit patul.

Pasteleaza

Aqua si turcoaz nu trebuie folosite, dupa cum am mai spus, in cantitati prea mari. Daca le combini cu alb, vei obtine un decor pastelat foarte confortabil, astfel incat locuinta ta ve deveni oaza de relaxare preferata. Opteaza pentru nuante temperate, translucide chiar, confortabile vizual. Le poti combina cu mobilier in nuante crem, de exemplu.

Foloseste-l in imprimeuri

Draperii, perdele, huse pentru canapea, covoare, toate acestea pot beneficia de avantajul nuantelor turcoaz si aqua. Aceste culori vor da stralucire incaperilor. Un abajur cu imprimeuri turcoaz, niste covorase cu modele in care sa fie folosit acest albastru-verzui va crea o atmosfera extrem de relaxata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea