Amenajarea casei

#transformare dormitor #aspect dormitor #amenajare dormitor #dormitor

Schimba aspectul dormitorului intr-un singur weekend! Iata cat este de simplu

Modul in care iti amenajezi dormitorul are o mare importanta pentru a iti asigura un spatiu relaxant si placut in care sa te poti odihni asa cum trebuie. Iar decorarea dormitorului nu reprezinta un proces foarte complicat sau care sa necesite o suma mare de bani.

Iata cateva idei prin care poti schimba aspectul dormitorului tau. Le poti realiza intr-un singur weekend si cu un buget accesibil.

Rearanjeaza mobila

Sursa foto: pexels.com

O solutie intotdeauna la indemana, care nu presupune cheltuirea niciunei sume de bani si care poate avea un impact major asupra decorului dormitorului tau este rearanjarea mobilei.

Poti aseza patul in partea opusa a camerei sau poti schimba locul dulapului si a noptierelor, desigur, in functie de spatiul pe care il ai disponibil in camera. Nu este nevoie decat de putina creativitate, iar la final vei simti ca ai un nou dormitor.

Adauga accente de culoare

Sursa foto: pexels.com

Este adevarat faptul ca dormitorul trebuie sa fie un spatiu relaxant, fiind recomandat in principal sa te axezi pe nuante neutre si pastelate. Insa, cateva accente de culoare nu vor strica ambientul camerei ci, dimpotriva, o vor face sa para mai plina de viata.

Alege culori indraznete si puternice pentru fetele de perna, lenjeria de pat, veioza sau achizitioneaza tablouri si panouri in nuante vii pe care sa le asezi pe perete. De asemenea, o alta varianta potrivita este si aceea de a aduce in camera cateva plante, mai mici sau mai mari. Acestea nu doar ca vor fi un plus de culoare, dar te vor ajuta si la filtrarea aerului.

Reconditioneaza o piesa de mobilier

Sursa foto: pexels.com

Transforma un obiect de mobilier vechi in unul nou printr-o simpla reconditionare a aspectului acestuia.

Indiferent ca alegi o noptiera, un dulap sau masa de toaleta, ii poti schimba total stilul fata de cel prezent – o poti face sa arate precum o piesa de mobilier vintage, poti monta noi manere mai deosebite sau o poti vopsi intr-o culoare puternica.

Aplica tapet pe un perete

Sursa foto: pexels.com

Tapetul a intrat din nou in tendinte, astfel incat il poti utiliza cu incredere pentru a oferi un nou aspect camerei tale. Tapetul poate fi aplicat atat pe toti peretii din dormitor, cat si doar pe unul singur, de preferat unul pe care nu sunt pozitionate multe piese de mobilier si care iese cel mai tare in evidenta.

Aplicarea tapetului este usoara, o poti realiza singur in doar cateva ore. Pentru un efect cu adevarat deosebit, poti alege un tapet in culori vibrante sau cu diferite modele.

Cumpara noi accesorii pentru pat

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Achizitionarea unor noi asternuturi, lenjerii de pat sau perne poate schimba aspectul dormitorului intr-o masura mult mai mare decat ai crede. Iti poti face o intreaga colectie de astfel de accesorii pentru pat pe care sa le schimbi in functie de starea ta de spirit si de preferinte – de la culori puternice la nuante pastelate, de la modele simple la unele cat mai indraznete, de la un stil modern la unul clasic.

Cumpararea unor diverse accesorii reprezinta o solutie simpla, eficienta si putin costisitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea