Amenajarea casei

#scari #feng shui #amenajare casa #scari interioare # design casa #energie pozitiva

Scarile interioare ale casei pot atrage energia pozitiva

In traditia Feng Shui, scarile de lemn sunt construite in partea de est si sud a casei, in timp ce in nord se construiesc scarile din metal. Cat despre nordul, vestul, sud-vestul si estul casei, aceste zone sunt tocmai bune pentru scarile din beton.

Pentru ca scarile sunt destinate urcarii si coborarii de la un etaj la altul, fluxul de energie nu este niciodata constant, tot timpul este in miscare. Din acest motiv, scarile sunt incarcate si cu energie pozitiva, dar si cu energie negativa.

In cazul in care construiesti gresit scara, locuinta nu va mai fi armonioasa, iar nivelul de energie negativa ar putea fi mult mai mare. Desi constructia casei este mai greu sau imposibil de modificat, aspectele sale negative pot fi minimalizate cu ajutorul tehnicilor Feng Shui.


Scarile pozitionate in fata usii de la intrare

Daca scara este pozitionata in fata usii de la intrare, intreaga energie Chi va fi transferata spre etajul superior sau spre mezanin. Acesta este cel mai neinspirat loc, din punct de vedere al tehnicilor Feng Shui, de a construi o scara. Armonia casei va fi inlocuita de haos, iar energia negativa va fi transmisa locuitorilor casei.



Daca distanta dintre usa si scara este mai mica, energia negativa va fi mai mare. Pentru a remedia aceasta problema, este recomandat sa pui ghivece cu flori langa scara, sa prinzi tablouri pe perete scarii si chiar sa pui o oglinda langa usa. Toate aceste accesorii vor atrage energia Chi si vor restabili echilibrul casei.


Scarile in spirala

Scarile in spirala seamana cu niste tirbusoane. Din acest motiv, intreaga energie este absorbita dedesubtul casei. Daca balustrada este din fier, energia negativa va fi atrasa catre acest colt al casei.

Pentru a balansa energia, este indicat sa pozitionezi cateva elemente din lemn in jurul scarii. O statueta din lemn sau vaze cu plante din bambus puse langa scara de metal sunt elemente care ajuta la crearea unui echilibru intre energia negativa si cea pozitiva. De asemenea, colorarea unui perete intr-o nuanta vibranta poate atrage energia Chi in locuinta.



Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului