Amenajarea casei

#eliminare mirosuri neplacute #mirosuri neplacute #mirosuri casa

Scapa rapid de mirosurile neplacute din casa! 5 trucuri eficiente

Mirosurile neplacute din casa iti dau batai de cap? Iata cum poti scapa rapid de ele apeland la cateva trucuri simple si ieftine, in functie de tipul acestora.

Curata foarte bine scurgerile

Scurgerile din baie si din bucatarie sunt, de cele mai multe ori, cauza aparitiei mirosruilor neplacute din casa. Si asta, deoarece, odata cu trecerea timpului, pe tevi se depune un strat considerabil de murdarie, care favorizeaza mirosul neplacut. Nu este suficient sa speli doar cada sau chiuveta.

Apeleaza la bicarbonatul de sodiu pentru a curata scurgerile. Toarna o ceasca de bicarbonat pe scurgere, apoi stinge-l cu otel. Spuma ce rezulta va curata bine teava. Repeta acest lucru o data la fiecare 3-4 saptamani.

Elimina mirosul de tigara si de mancare

Mirosul de tigara sau de mancare se impregneaza rapid in mobilier si in meterialele textile. Il poti elimina insa daca pregatesti o solutie din doua cesti de apa si un sfert de ceasca de otet alb distilat. Pulverizeaza solutia peste materialele textile si vei observa ca mirosul dispare.

Curata mucegaiul si murdaria

Mucegaiul apare in special in baie si produce un miros specific. Curata frecvent locurile afectate de mucegai fie cu solutii din comert, pe baza de clor, fie cu solutii homemade cu otet. In cazul mucegaiului de pe pereti apare constant desi il cureti de fiecare data, trebuie sa apelezi la un specialist.

Improspateaza aerul din casa

Daca mirosurile neplacute sunt cauzate de o sursa externa (de exemplu ghena de gunoi), poti apela la un truc simplu si la indemana.

Intr-o tava pentru cuptor asaza o hartie de copt si presara un strat de scortisoara amestecata cu zahar. Adauga o lingurita de unt si introdu tava in cuptorul incins. In cateva minute, casa ta va mirosi frumos.

Sursa foto: fromonday.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea