Amenajarea casei

#aer conditionat #caldura #ventilator

Scapa de caldura din casa fara sa-ti incarci factura la curent

Meteorologii au anuntat o vara caniculara, cu perioade de seceta in lunile iulie-august. Vestea nu este prea imbucuratoare mai ales pentru cei care locuiesc la bloc , in orasele mari, aglomerate. Pentru acestia aparatul de aer conditionat este indispensabil pe timp de vara insa utilizarea sa vine cu un cost suplimentar . Iata cum sa pastrezi un ambient placut in casa fara costuri suplimentare:

 


1 Foloseste un ventilator in loc de aparatul de aer conditionat in zilele in care nu este foarte cald afara. Acesta te va face sa percepi temperatura din camera cu circa trei grade mai putin. In cazul in care ai probleme si cu aerul uscat din camera aseaza un bol cu gheata in fata ventilatorului. Astfel, camera ta se va racori mai repede odata cu cresterea umiditatii.


2 De asemenea, ca sa redirectionezi aerul conditionat spre hol sau intr-un anumit colt al camerei foloseste un ventilator. Camera respectiva se va raci mai repede astfel ca reduci timpul de functionare a aparatului de aer conditionat.


3 Foloseste optiunile de programare a aparatului de aer conditionat si programeaza-l sa se inchida si sa porneasca automat la un anumit interval pe timpul noptii spre exemplu, pentru a reduce consumul.


4 Evita sa amplasezi lampi sau televizorul langa aparat pentru ca acestea emit caldura si il vor suprasolicita.


5 De asemenea, in zilele foarte calduroase limiteaza pe cat posibil functionarea electrocasnicelor pentru ca acestea emit caldura in camera.


6 Inlocuieste becurile incandescente cu unele compacte fluorescente, ce lumineaza la fel dar consuma mai putin si nu se incalzesc atat de tare.


7 Tine perdelele si jaluzelele trase la pranz sau poti aplica folie impotriva UV pe geamuri. Foloseste folii detasabile, pe care sa le indepartezi cu usurinta atunci cand ai nevoie de lumina. De asemenea, poti opta pentru folii simple din aluminiu pentru ferestrele de mari dimensiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare