Amenajarea casei

#insecticid #curatare pete #sapun #intrebuintari sapun

Sapunul: 8 intrebuintari interesante

Sapunul, o prezenta esentiala in orice casa, nu pare a avea o paleta foarte larga de intrebuintari la prima vedere. Cu toate acestea, cu putina imaginatie, sapunul poate deveni un aliat de nadejde in cele mai diverse activitati casnice. Descopera cele mai interesante intrebuintari in cele ce urmeaza!

1 Sapun ca insecticid

O bucata de sapun te poate ajuta sa tii la distanta daunatorii, atat in casa, cat si in jurul ei. Iata cateva idei:
 

  • Pentru a scapa de puricii care s-au instalat confortabil in locuinta ta, dizolva sapun intr-un vas cu apa (sau adauga sapun lichid). Plaseaza vasul intr-o zona luminata, iar insectele, odata ajunse in apa, se vor ineca.
  • Adauga sapun (lichid) intr-un pulverizator in care ai pus, in prealabil, apa, dupa care pulverizeaza amestecul pe suprafata intregii case, pentru a tine la distanta paianjenii si alte insecte suparatoare.
  • O bucata de sapun, plasata printre rasadurile din gradina, va indeparta daunatorii care iti ataca plantele.


2 Sapun la indepartarea tapetului

Un amestec de apa si de sapun te va ajuta sa decojesti cu mai multa usurinta tapetul de pe perete, intrucat sapunul contribuie la inmuierea adezivului de pe tapet. In acest sens, foloseste apa calduta si un burete bine imbibat in amestecul obtinut.

3 Sapun la detectarea scurgerilor de gaz

Scurgerile de gaz metan sunt foarte periculoase si trebuie identificate la timp. In situatia in care nu ai instalat in casa un detector de gaz, te poti folosi de un amestec de apa si sapun. Ce ai de facut? Aplica amestecul in zonele in care tevile se imbina si vezi ce se intampla. Daca remarci aparitia unor bule de sapun, va trebui sa iei masuri de urgenta!

4 Sapun la curatarea pervazului

Pervazul foarte murdar poate fi curatat cu o simpla bucata de sapun. Nu trebuie decat sa freci o bucata umeda de sapun de pervaz, dupa care sa igienizezi locul cu un burete sau o carpa inmuiata in apa.

5 Sapun la improspatarea hainelor

O solutie folosita de pe vremea bunicii pentru a parfuma hainele, plasarea unui sapun printre piesele vestimentare din sifonier se va dovedi foarte eficienta. Pentru a lua mirosul placut al hainelor si in vacanta, nu ezita sa pui un sapun parfumat si in bagaje.

De asemenea, tot cu ajutorul sapunului poti improspata aerul si din masina (pune cateva bucatele de sapun intr-un saculet pe care, apoi, sa il atarni de oglinda retrovizoare).

6 Sapun la deschiderea sertarelor intepenite

Sapunul se va dovedi un ajutor de nadejde si cand ai de-a face cu un sertar intepenit. Unge sinele sertarului cu sapun si problema ar trebui sa dispara (utila, in acest sens, se va dovedi si ceara!).

7 Sapun ca tratament al petelor dificile

In loc sa folosesti produse scumpe din comert, destinate tratarii inainte de spalarea propriu-zisa a petelor dificile, poti folosi o bucata de sapun. Nu trebuie decat sa ungi zonele afectate ale tesaturii cu sapun, dupa care sa bagi hainele in masina de spalat.

8 Sapun la desurubarea unui bec

Cu ajutorul unui sapun poti desuruba si un bec intepenit! Unge cu sapun partea superioara a duliei si misca, apoi, becul in stanga si in dreapta. In scurt timp, vei putea desuruba cu usurinta becul intepenit.

Sursa foto : ehow.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului