Amenajarea casei

#amenajarea casei #saltea #sezonul rece # saltea electrica

Salteaua electrica, un plus de confort in sezonul rece

O salteaua electrica ofera confortul unui somn intr-un pat incalzit. In sezonul rece, intr-o camera partial incalzita, cand vrei sa intri cat mai repede sub plapuma, o saltea electrica poate fi cea mai buna alegere.


Avantajele unei saltele electrice

Salteaua electrica ofera avantajul unui pat incalzit inca din primele secunde si o caldura constanta pe toata durata noptii. Iarna, ai o senzatie neplacuta cand te foiesti in pat si dai de zone reci. Cu o astfel de saltea, patul este cald si confortabil, fara ca tu sa mai folosesti paturi grele, care iti limiteaza miscarile.

Un alt avantaj al saltelei electrice il reprezinta consumul scazut de energie pentru incalzirea camerei. Daca ai patul cald, poti sa micsorezi temperatura din camera si, astfel, sa faci economii.

Confectionata din bumbac si lana, salteaua electrica urmeaza conturul saltelei obisnuite de pat. Pentru siguranta si confort, salteaua poate fi spalata in masina de spalat, la o temperatura de 40 grade Celsius.


Cum functioneaza salteaua electrica

Salteaua electrica este prevazuta cu mai multe circuite electrice de incalzire. Pentru siguranta, acestea au un strat dublu de protectie impotriva supraincalzirii.

Produsul functioneaza cu o putere de aproximativ 75 Watti. In functie de model, saltelele au mai multe trepte de incalzire. In general este vorba despre trei trepte: mic, mediu si mare. Exista, insa, saltele electrice care dispun de 6 nivele de temperatura.

Pentru nivelul mic si mediu de incalzire, salteaua se incalzeste repede. Pentru nivelul inalt, este nevoie de jumatate de 20-30 minute de incalzire prealabila. Un astfel de produs are o garantie de 2 ani.

Salteaua dispune de o functie de oprire automata selectabila.


Cat te costa o saltea electrica

Cele mai ieftine saltele electrice costa de la 170 lei. Pretul mediu al unui astfel de produs este de 250 lei. Exista, insa, saltele electrice care costa peste 400 lei.

O saltea electrica are o garantie de aproximativ 5 ani.

Sursa foto: squidoo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea