Amenajarea casei

#rosu #culori #decoratiuni #camera

Rosul, culoarea pasiunii si a puterii

Rosul este fierbinte. Este culoarea care arunca in aer emotiile si ii sperie pe oamenii slabi. Simbolizeaza atat dragostea, cat si rautatea. Rosul este cea mai aprinsa culoare din gama celor calde. Studiile au demonstrat ca aceasta culoare are cel mai puternic efect asupra psihicului uman.



Rosul simbolizeaza puterea. Culoarea este adesea folosita pentru a anunta un eveniment important sau o persoana importanta. Covorul rosu de la majoritatea ceremoniilor importante este un exemplu relevant. Unii politicieni considera ca o cravata rosie da o valoare mult mai mare aspectului lor si are un impact puternic asupra adversarilor.

Datorita impactului puternic, rosul este folosit pentru a anunta pericolul, urgenta sau pentru atentionare : semnele de circulatie, semafoarele, sirenele sau luminile de pericol.

In anumite culturi aceasta culoare denota puritatea si veselia si are conotatii festive. In China, rosu este culoarea prosperitatii si a fericirii si este utilizata pentru a atrage norocul.

Persoanele care folosesc aceasta culoare nu pot trece neobservate. In functie de nuantele folosite, poti inspira un sentiment de incredere in sine, graba sau chiar amenintare. In decorul unei case rosu este culoarea care vorbeste si transmite cel mai mult. Nu o folosi in cantitati mari, pe suprafete mari sau in foarte multe nuante. In functie de stilul ales si de accesoriile disponibile poti transmite aproape orice sentiment in decorul casei tale.



Combinatii de culori:
 

  • Rosu si verde – o combinatie extrem de vesela, ideala pentru si pentru sarbatorile de iarna. Inspira veselie, caldura si dorinta.
     
  • Rosu si galben – amesteca rosu cu galben, oranj sau roz si vei realiza un decor extrem de vesel si tonic, ideal pentru primavara si vara.
     
  • Rosu si violet – un cuplu imprevizibil , se pot potrivi de minune, oferind un aer elegant si luxos, sau se pot respinge, stricand complet tot spatiul din jur.
     
  • Rosu si gri – o combinatie moderna si eleganta, poate fi adaptata pentru foarte multe .
     

Sursa foto : www.realsimple.com; www.interiordesignmodernlivingroom.com



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare