Amenajarea casei

#robot #electrocasnice #aspirator #electronice

Robotul care aspira in lipsa ta

Nu-i asa ca ti-ai dorit mereu un robot care sa curete casa Samsung (cu modelul FUROT) si Electrolux.


Caracteristici generale


Robotul-aspirator curata in mod inteligent si eficient murdaria, praful, acarienii si parul de animale de pe toate tipurile de suprafete: lemn, parchet, gresie , linoleum sau carpete. Acesta se adapteaza automat atunci cand trebuie sa faca trecerea de la o suprafata la alta.

Datorita dimensiunilor sale reduse, acesta poate patrunde si in zonele mai putin accesibile (sub mobila, in colturi, de-alungul peretilor etc.).

In cazul modelului FUROT, robotul-aspirator isi stabileste pozitia cu ajutorul unei camere video integrate, putand naviga in orice colt al casei. Cu ajutorul senzorilor, dispozitivul isi poate crea o harta virtuala a casei pentru a calcula cea mai eficienta ruta.

De ce robot? Pentru ca este dotat cu inteligenta artificiala: are montata o camera video cu ajutorul careia realizeaza o harta a apartamentului, ii invata geometria, astfel incat sa nu lase locuri necuratate. Plus o multime de senzori care il ajuta sa ia decizii. Plus ca Furot II   stie sa se duca singur la priza ca sa se incarce.”, declara pe blogul personal Victor Kapra, blogger cu referinte in presa IT&C.

Modelul Roomba, de la iRobot, foloseste pereti virtuali, iar cel de la Electrolux semnale cu ultrasunete care ii indica unde sa curete, restrictionand zonele interzise.

Robotul-aspirator are o eficienta de curatare sistematica, putand parcurge aproximativ trei camere cu o singura incarcare a bateriei in numai 1,5 ore.

In functie de model si de caracteristicile acestuia, robotul-aspirator poate avea un pret cuprins intre 1500 si 4000 de lei.


Functii si accesorii


Principala functie a dispozitivului este data de posibilitatea de a-l programa sa lucreze singur, in lipsa ta. Astfe, se presupune ca nu vei mai fi nevoit sa aspiri sau sa asisti la aceasta activitate vreodata.

O functie la fel importanta a robotului-aspirator este capacitatea de a se intoarce la suportul de incarcare atunci cand ramane fara energie. Dupa ce se incarca (in aproximativ doua ore), continua sa curete din locul in care a ramas.

Aceste dispozitive pot avea, in functie de model, un sac sau un recipient de plastic pentru colectarea prafului, cu o capacitate de pana la 1,2 litri. Acestia sunt prevazuti cu filtre speciale pentru praf si germeni alergeni. Periile de curatare  se rotesc in directii opuse, pentru a asigura acoperirea cat mai eficienta a suprafetelor. Acestea sunt usor de curatat dupa utilizare.

Un accesoriu important al modelului de robot-aspirator FUROT este telecomanda cu ajutorul careia poti schimba programul de curatare. In general, ai de ales intre trei programe de curatare.


Caracteristici tehnice:

 

  • robotii-aspirator pot avea o greutate cuprinsa intre 5 si 8 kilograme, comparabila cu cea a unui aspirator traditional.
     
  • dispunand de o inaltime de pana la 13 cm si un diametru de pana la 40 de centimetri, robotii-aspirator pot accesa si locurile cel mai greu de patruns cu aspiratoarele traditionale.
     
  • nivel de zgomot al robotilor-aspirator este de 70-76 de dB, adica produc un zgomot ceva mai mare decat o masina de spalat vase sau o aeroterma.
     
  • un astfel de robot consuma insa putin, cat 2 baterii de telefon mobil. Garantia oferita pentru robotii-aspirator este de 24 de luni.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea