Amenajarea casei

#perdele #design #design dormitor #autocolante #pernute

Revitalizeaza-ti dormitorul: 4 ponturi rapide pentru un plus de stil

Stii deja ca un somn linistit si odihnitor te ajuta sa fii mai putin stresat si mult mai energic, insa pe masura ce te obisnuiesti cu decorul din camera, beneficiile lui nu mai sunt atat de mari. De aceea, este bine ca, din cand in cand, sa faci mici modificari menite sa revitalizeze atmosfera.

1. Schimba perdelele

Pentru a aduce un plus de stil dormitorului, dar si pentru a-i schimba "lookul", inlocuieste vechile perdele cu unele noi. Alege perdele monocromatice in culori pastelate sau aprinse, pentru a crea puncte de interes in incapere.

Daca nu esti dispus sa renunti la perdelele pe care deja le ai, completeaza-le cu draperii mate, in nuante care contrasteaza cu restul decorului.

2. Fa-ti un colt verde

Aerul din dormitor trebuie sa fie intotdeauna curat, daca vrei sa te odihnesti bine. Pentru aceasta, dar si pentru a revitaliza atmosfera, fa-ti un colt verde. Ideal ar fi ca acesta sa fie amenajat in preajma televizorului, pentru a absorbi poluarea electromagnetica creata de televizor, laptop sau alte astfel de aparate.

Conform designerului de interior Jared Epps, un dormitor in care exista un colt verde arata de 10 ori mai bine decat un dormitor amenajat in stil extravagant, insa in care nu este nici urma de planta.

3. Decoreaza patul cu pernute imprimate

Imprimeurile pot fi detaliul perfect pentru revitalizarea dormitorului. Nu este nevoie sa folosesti prea multe accesorii cu imprimeu, mai ales daca acesta este puternic, evident, de impact. Iti recomandam sa te rezumi la cateva pernute decorative, cu imprimeu animalic, imprimeu floral sau cu dungi colorate. Sunt in tendinte, asa ca vei adauga noi elemente stilate dormitorului tau.

4. Foloseste autocolante pentru pereti

In principiu, atunci cand vrei sa schimbi radical aspectul unei camere, vopsirea peretilor intr-o alta culoare decat cea veche este cea mai buna solutie. Insa poate fi costisitoare si consumatoare de timp. O varianta mai ieftina, insa excelenta pentru revitalizarea decorului, o reprezinta autocolantele pentru pereti. Sunt disponibile in zeci de marimi si designuri, astfel ca poti gasi rapid un model pe gustul tau.

Sursa foto:paseoner.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea