Amenajarea casei

#bucatarie #amenajare casa #renovare bucatarie

Renoveaza-ti bucataria intr-un singur weekend in 5 pasi simpli

Daca te-ai plictisit de vechea ta bucatarie, nu e nevoie sa incepi sa arunci in stanga si in dreapta cu bani pe mobilier nou ori pentru a schimba toata gresia si faianta. Sunt deajuns cateva mici modificari pe care le poti face intr-un weekend! Ita de ce trebuie sa tii cont:

1. Lumina

Inlocuieste vechile abajururi ponosite si fara pic de viata cu unele facute chiar de tine. Nu iti trebuie decat putina imaginatie si, clar, un pic de talent. Poate fi o activitate de cuplu absolut distractiva de weekend. Alege materiale rezistente la caldura si, neaparat, in culori cat mai vesele. Rosul, spre exemplu, va contrasta perfect cu mobila alba din bucatarie, iar lumina difuza pe care o va imprastia abajurul la ceas de seara o sa iti placa la nebunie.

2. Vopseaua

Un update rapid il faci si daca dai o mana de lavabil pe pereti. Incaperea se va lumina dintr-odata. Poti vopsi, in schimb, si mobilierul din lemn daca se preteaza la o asemenea solutie. Pentru un look cu totul nou poti opta pentru tonurile pe care nu le-ai mai folosit pana acum in interiorul bucatariei.

3. Rafturile

Daca spatiul iti permite, monteaza cateva rafturi pe care sa poti sprijini borcanele de condimente sau polonicele ori sita de supa. Un placaj negru, asemanator tablei de la scoala, pe care sa poti scrie cu creta mesaje sau, de ce nu, propunerile de meniu, se poate dovedi o investitie interesanta si de efect.

4. Manerele

Probabil ca acum nu realizezi, dar pana si simpla schimbare a manerelor de la usile si sertarele mobilei de bucatarie modifica foarte mult aspectul incaperii. Tot ce trebuie sa faci este sa iei unele noi, suruburi suficiente si o surubelnita si sa le inlocuiesti pe cele vechi.

5. Plantele

Adu un strop de verdeata in bucataria ta. O jardiniera pe un perete gol va insufleti incaperea. Poti planta aici plantele aromatice pe care le folosesti la gatit. Nu vor fi doar o pata de culoare in bucatarie, dar ele vor imprastia si o adiere parfumata.

Poti insa sa dai o pata de culoare bucatariei si folosind ghivece colorate sau chiar plante care infloresc.



Sursa foto: homelife.com.au, afranko.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea