Amenajarea casei

#bucatarie #renovare bucatarie

Renovarea bucatariei cu bani putini: 5 trucuri inteligente

Bucatariile sunt acum mai mult decat simple zone in care este preparata hrana. In prezent aceste spatii sunt tratate ca fiind o extensie naturala a locuintei. Daca vrei sa ai si tu o bucatarie eleganta, dar e cazul sa te ocupi de renovarea acesteia, ar trebui sa stii ca exista solutii de amenajare care nu costa foarte mult si care nici nu iti vor consuma foarte mult timp. Iata cateva dintre acestea.

1. Placheaza bucataria cu piatra naturala

Bucatariile sunt, in general, cel mai potrivit loc pentru a placa suprafetele cu piatra naturala. Dintre toate tipuri de piatra naturala, granitul este, cu siguranta, cel mai potrivit, deoarece acesta aduce o serie ampla de avantaje. Cumpara granit de la piatraonline si vei vedea ca primul dintre avantajele notabile este chiar aspectul sau. Granitul este o roca naturala de o frumusete unica, al carei colorit te ajuta sa iti amenajezi o bucatarie de vis. Granitul poate fi gasit intr-un numar amplu vast de culori, iar modelul pestrit poate capata diferite forme.

In plus, granitul este una dintre rocile naturale care ofera cel mai mare grad de rezistenta si durabilitate in timp; faptul ca aceasta roca estre extrasa din cariere de piatra naturala care trec testul timpului ar trebui sa dovedeasca acest lucru.

Granitul este una dintre rocile naturale care ofera posibilitatea igienizarii spatiilor. Datorita aspectului fin, obtinut prin prelucrare, granitul ofera suprafete estetice si durabile care suporta foarte bine zgarierea sau lovirea, plus unele substante chimice folosite pentru dezinfectare.

2. Reconditioneaza mobilierul in loc sa il donezi sau arunci

Unele persoane considera ca nu are rost sa pastrezi lucrurile vechi, insa, atunci când vine vorba despre mobilier, lucrurile stau diferit. Mobilierul se poate reconditiona, indiferent daca vorbim despre mobilier de epoca sau despre mobila uzuala. Poti vopsi corpurile sau poti folosi folie autocolanta pentru a acoperi micile imperfectiuni, astfel incat, mobilierul de bucatarie sa arate ca nou.

3. Aplica o vopsea lavabila de calitate

Vopseaua lavabila este importanta pentru bucatarie, asa ca, ar trebui sa alegi o vopsea care sa ti protejeze spatiul. Opteaza pentru vopsele antimucegai, care sa nu retina apa pe suprafata. Pentru a aplica vopseaua, este nevoie sa cureti foarte bine suprafetele si sa repari micile defecte structurale. Este indicat sa indrepti peretii si, eventual, sa izolezi suprafata acestora. Mai apoi, poti trece la aplicarea amorsei si a vopselei lavabile, in nuantele potrivite bucatariei tale.

4. Creeaza o bucatarie open space cu ajutorul profilelor din rigips

Profilele din rigips sunt, probabil, cele mai cunoscute tipuri de materiale de constructii, fiind folosite pentru o gama ampla de lucrari. Cu profile de rigips poti delimita camere sau poti crea pereți despartitori, fara rol structural. Rigipsul este un material usor, o structura pe masura, care nu incarca inutil constructia. Poti, asadar, sa creezi scafe in bucatarie cu ajutorul rigipsului sau poti face delimitari eficiente care sa te ajute sa obtii un aspect deosebit.

5. Foloseste culori cat mai deschise

Indiferent daca vorbim despre mobilier sau despre pereti, culorile aferente bucatariei trebuie sa fie cat mai deschise, pentru a crea ideea de spatiu. Culorile deschise sunt mai luminoase si creeaza o impresie de spatiu ordonat. De aceea, este indicat sa folosesti si mici perdelute in culori deschise, de preferat, monocrome, pe care sa le integrezi discret in peisajul arhitectural al bucatariei tale.

Bucatariile pot fi renovate si cu bani putini si cu un minim de efort, asa ca, este recomandat sa te documentezi inainte de a face alegerile efective. Piatra naturala, o vopsea de calitate si decorațiunile potrivite pot schimba aspectul casei tale.

Sursa foto: piatraonline.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea