INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Amenajarea casei

#amenajari interioare #casa #amenajare casa #reguli amenajari interioare

Reguli in amenajarile interioare pe care le poti incalca

Amenajarile interioare includ o multime de reguli care pot fi obositoare si ametitoare pentru orice vrea sa-si renoveze sau sa-si mobileze casa. Odata ce te familiarizezi cu acestea, regulile pot fi incalcate. Personalizeaza-ti locuinta cu lucruri care vorbesc despre tine, chiar daca nu se potrivesc perfect in decor.

Iata cateva reguli de amenajari interioare pe care le poti incalca:

1. Toate obiectele trebuie sa se potriveasca in decor

In mod obisnuit, lucrurile cu care amenajezi o incapere trebuie sa se potriveasca intr-un fel sau altul: sa aiba aceeasi culoare, sa fie din aceeasi gama, sa fie culori complementare, sa aiba acelasi model etc. Cu toate acestea, prea multe lucruri asemanatoare pot crea un decor monoton. Sparge aceasta monotonie printr-un obiect care pare venit din alta lume. De exemplu, decoreaza peretii cu rame in care sa tii suveniruri aduse de prin calatorii. Poti amenaja camera cu statuete africane fara ca acea incapere sa fie mobilata in culorile savanei.

2. Tavanul trebuie sa fie alb

Nu orice tavan trebuie vopsit in alb. In unele spatii, albul este anost si nepotrivit pentru acea incapere. Nu ezita sa optezi pentru o arta decorativa pentru decoratiuni de tavan in forme geometrice moderne sau pentru o culoare aprinsa, care induce senzatia de intimitate si caldura. O camera zugravita in portocaliu, de exemplu, poate avea un tavan galben, luminos. O camera cu o podea galben crud poate fi zugravita in albastru, inclusiv tavanul.

3. Culorile neutre sunt cea mai buna alegere

Neutrele sunt cea mai sigura metoda de a nu face combinatii deranjante vizual. Culorile neutre, datorita palorii lor, pot fi combinate cu orice si nu au un impact vizual neplacut. Cu toate acestea, neutrele sunt mai recomandate pentru o casa pe care o amenajezi pentru vanzare decat intr-o casa unde locuiesti. In camera copiilor, de exemplu, poti experimenta cu diverse culori tari, de la fuchsia la bleu.

4. Culorile inchise sunt nerecomandate in spatiile mici

Intr-un spatiu mic, se folosesc de obicei culorile deschise pentru a mari optic acea incapere. Cu toate acestea, regula poate fi incalcata in unele cazuri. De exemplu, daca ai un birou acasa, poti transforma camera intr-o biblioteca-birou in care sa predomine culorile inchise precum maroul, negrul, grenaul.

Contrabalanseaza mobila grea, din lemn natural, inchis la culoare, cu o fereastra mare si perdele albe sau cu spoturi luminoase instalate pe rafturi si tavan. Intr-o incapere mica cu draperii lungi, inchise la culoare, poti echilibra aspectul general cu o podea deschisa. Totodata, cand amenajezi o camera mica in culori inchise, foloseste cat mai putine piese de decor pentru ca spatiul sa nu para aglomerat, ci intim, personal.

5. Toata locuinta trebuie amenajata in acelasi stil

Una dintre regulile de amenajari interioare spune ca o casa este bine sa fie mobilata si aranjata in acelasi stil. Regula poate fi incalcata in spatiile intime precum dormitorul matrimonial sau cel al copiilor. Poti avea o casa amenajata in stil contemporan, cu design minimalist, dar, in acelasi timp, sa ai un dormitor in stil burlesque. Spatiile private pot fi personalizate dupa gustul si rolul lor. Acelasi lucru este valabil si pentru camera copiilor. Daca paleta cromatica generala a casei este bej, camera celui mic poate fi roz, mov, verde etc.

Foto: freshome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea