Amenajarea casei

#curatenie in baie #baie #bacterii casa #igienizare #umezeala

Reguli de curatenie pentru o baie impecabila

Baia constituie un spatiu al casei care are nevoie de o atentie speciala in ceea ce priveste igiena. Fiind utilizata zilnic, baia are in permanenta nevoie de curatare si dezinfectare . Cum poti obtine insa o baie impecabila fara sa depui un efort foarte mare?

Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont pentru ca baia ta sa straluceasca de curatenie:

1 Fa des curat in baie

O baie care nu a mai fost curatata de o saptamana sau mai mult are tot felul de pete, urme, zone lipicioase si mirosuri. Acestea pot fi evitate daca te obisnuiesti sa cureti mai des unele locuri precum lavoarul, vasul de toaleta si zona dusului.

2 Tine un cos de rufe mic

Nu cumpara un cos de rufe urias. Se vor aduna multe lucruri care, la contactul cu aburii, vor incepe sa miroasa. Este mai bine sa speli ceva mai des decat sa strangi un munte de haine, prosoape si asternuturi.

Acelasi lucru trebuie facut si in ceea ce priveste cosul de gunoi din baie. Alege un cos mic si arunca-i continutul ori de cate ori se strang in el resturi care pot sa elimine mirosuri.

3 Asigura aerisirea

Fereastra sau ventilatorul trebuie sa poata fi folosite oricand astfel incat camera de baie sa se aeriseasca foarte bine. Acest aspect este extrem de important, pentru ca numai astfel impiedici aparitia mucegaiului sau a altor probleme, precum imbacsirea prosoapelor depozitate pe rafturile din baie.

4 Sterge umezeala de pe pereti

Tine aproape de cada sau dus o carpa speciala cu care sa stergi peretii dupa ce te speli. Nu este bine sa ramana stropi de apa care se usuca singuri pentru ca in timp faianta se va innegri la rosturi. Nu lasa niciodata apa pe gresie sau in alte zone ale baii, chiar daca ea se poate evapora singura in timp.

5 Foloseste produsele corecte

Foloseste produsele corespunzatoare pentru obiectul curatat, in functie de materialul din care este facut. Nu experimenta pentru ca pot avea loc reactii chimice sau pur si simplu suprafetele se pot distruge. Acorda o buna parte din timpul de curatenie pentru frecare si lustruire. Vei avea nevoie de manusi, insa numai daca insisti pe anumite zone vei obtine rezultate satisfacatoare.

Daca vrei sa eviti utilizarea produselor chimice, opteaza pentru solutiile naturale de curatare, facute in casa. Otetul si sucul de lamaie sunt eficiente pentru degresare si dezinfectare. Afla Cum sa-ti faci propriile solutii de curatat baia.

6 Spala peretii

Periodic, o data pe luna sau cand poti, spala si peretii baii, apoi sterge-i bine. Astfel vei asigura un nivel de igiena mult mai ridicat.

7 Curata vasul de toaleta

Vasul de toaleta este cel care necesita multa atentie din partea ta. Spala-l si dezinfecteaza-l pe interior si exterior cu produse specifice, apoi clateste foarte bine si usuca. Peria aferenta trebuie sa fie curatata periodic, pentru a nu ramane resturi care vor ajunge din nou in vasul de toaleta. Alege pentru ea un recipient inchis.

8 Acorda atentie detaliilor

Pastreaza inchise obiectele sanitare, precum produsele din vata sau solutiile lichide. Sterge inclusiv clanta de la usa si nu intra niciodata in baie cu incaltamintea de afara. Foloseste un deodorant pentru baie, astfel incat sa improspatezi mirosul. Nu uita sa speli dopurile si sitele de scurgere, unde se aduna tot felul de resturi.


Sursa foto: kitanabel.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului