Amenajarea casei

#curatenie casa #gravida #insarcinata

Reguli de curatare a casei pentru o femeie insarcinata

Este foarte important pentru o femeie insarcinata sa locuiasca intr-un mediu curat, bine aerisit, ferit de micorbi. In cazul in care esti insarcinata sau planuiesti sa ramai insarcinata este recomandat sa scapi de produsele de curatare toxice si sa le inlocuiesti cu formule naturale, prietenoase cu mediul inconjurator. Iata si alte cateva sfaturi legate de curatenia din locuinta pe care este bine sa le urmeze orice femeie gravida:


1 Cea mai mare parte dintre solutiile de curatat din comert - inalbitori, detergenti lasa urme de substante toxice in aer si pe suprafetele cu care vin in contact. Este bine sa te menajezi de efectul acestor solutii inlocuindu-le cu unele eco.

De asemenea, poti folosi solutii naturale pe care le gasesti in orice bucatarie ca bicarbonatul, sucul de lamaie, otetul in loc de inalbitori sau dezinfectanti.


2 Asigura-te ca locuinta ta este bine ventilata in momentul in care te ocupi de curatenie. Deschide geamurile larg sau porneste aparatul de aer conditionat.


3 Evita sa amesteti diverse substante pentru ca acestea pot provoca reactii cu eliberare de mirosuri periculoase, ce-ti pot da o stare de lesin. Clorul amestecat cu amoniac spre exemplu este foarte toxic.

Gravidele au un miros foarte sensibil iar oamenii de stiinta au explicat acest lucru prin faptul ca aceasta abilitate nu este altceva decat un mecanism de aparare a organismului. Astfel, daca nasul tau detecteaza un miros neplacut, evita imediat zona respectiva.


4 De asemenea, este recomandat sa eviti sa cureti spatiile stramte ce nu beneficiaza de o ventilatie corespunzatoare – cuptorul, spre exemplu, mai ales daca folosesti solutii de curatare ce contin inalbitori.


5 Protejeaza-ti tot timpul mainile si fata cu manusi, respectiv o masca atunci cand lucrezi cu solutii de curatat .

De asemena, este bine sa-ti protejezi mainile cu manusi si atunci cand cureti plantele de interior pentru ca solul lor pot contine diversi paraziti.


6 Evita sa vopsesti diverse suprafete in timpul sarcinii, chiar daca folosesti vopsele mai putin toxice. Numeroase studii au concluzionat ca expunerea unei femei insarcinate la vaporii de vopsea poate duce la nastere prematura.

De asemenea, s-a demonstra ca si vopselele de ultima generatie contin substante daunatoare pentru fetusi.


7 Evita sa cureti litiera pisicii pe timpul sarcinii pentru ca fecalele animalutului pot contine un parazit denumit toxoplasma gondii ce poate provoaca probleme de vedere si dizabilitati mintale fetusilor.

Daca este neaparat nevoie sa te ocupi de curatarea litierei poarta manusi si masca de protectie si spala-te bine pe maini dupa ce termini operatiunea.


8 Aminteste-ti ca nu mai esti atat de flexibila ca inainte de sarcina si evita sa te urci pe scari sau scaune cand faci curat.

Femeile insarcinate nu au un echilibru foarte bun nu neaparat din cauza burtii ci din cauza ca ligamentele din jurul soldurilor si a pelvisului sunt mult mai flexibile datorita fetusului si acest lucru are ca drept urmare pierderea stabilitatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea