Amenajarea casei

#amenajare bucatarie #buget redus #bucatarie #redecorare bucatarie

Redecorarea bucatariei cu buget redus: 3 sfaturi utile

Planuiesti redecorarea bucatariei? In general, un astfel de demers implica sume deloc neglijabile care, insa, pot fi reduse considerabil cu ajutorul catorva trucuri. Iata, asadar, cum iti poti redecora bucataria daca dispui de un buget limitat!
 

1 Opteaza pentru schimbari de efect


Una dintre schimbarile de efect la care poti apela atunci cand planuiesti redecorarea bucatariei este inlocuirea manerelor de la bufet, sertare, dulapuri etc. Insa, pentru ca rezultatul sa fie unul spectaculos si sesizabil, opteaza pentru manere avangardiste pe care sa le atasezi pe mijlocul usii bufetului (in loc sa optezi pentru varianta standard, in coltul din stanga sau din dreapta).

O alta schimbare de efect se refera la vopsirea pieselor de mobilier din bucatarie. Asupra caror culori te-ai putea opri? Cele inchise, cum ar fi negrul sau maroul intens, creeaza un efect spectaculos, in special atunci cand vin in combinatie cu piese de mobilier noi (sau, cel putin, manere interesante).

Nu in ultimul rand, ai putea sa optezi pentru inlocuirea corpurilor de iluminat din bucatarie. Din nou, cele mai interesante sunt alegerile neconventionale - in acest caz, ai putea alege candelabre cu design modern in locul clasicelor lustre .

2 Opteaza pentru schimbari de fundal

Pe langa schimbarile mentionate mai sus, de efect, fara a scoate foarte multi din buzunar, sunt si modificarile de fundal. Acestea sunt pot fi de mai multe tipuri, insa toate iti vor transforma peretii si podeaua intr-unul din punctele de atractiei ale incaperii.

Ce ai putea incerca? O idee interesanta ar putea fi aplicarea unui tapet pe peretii bucatariei. Modelele disponibile in comert sunt foarte variate, la preturi la fel de diferite, astfel incat vei reusi sa gaseesti cu siguranta cel putin un model care sa se potriveasca stilului pe care urmaresti sa il obtii. La fel de bine ai putea incerca zugravirea peretilor in culori puternice, indraznete - una dintre optiuni este culoarea anului 2012, tangerine tango.

In zona din jurul chiuvetei si a aragazului, ai putea sa optezi pentru inlocuirea vechilor placi de faianta cu unele noi, eventual portelanante. Acestea sunt disponibile intr-o paleta larga de modele, culori si texturi, in functie de bugetul de care dispui.

In ceea ce priveste podeaua, parchetul laminat este o alegere mai putin raspandita (prin comparatie cu clasica gresie), insa de efect. Si in acest caz, la dispozitie iti stau o multitudine de modele la cele mai diverse preturi.

3 Elimina dezordinea

Nu in ultimul rand, o metoda eficienta de a realiza cateva schimbari in interiorul bucatariei, fara a cheltui deloc, de aceasta data, este cea a eliminarii obiectelor inutile. Propune-ti sa scapi de tot ceea ce nu mai folosesti, este invechit si/sau stricat. In aceasta categorie intra si plantele prafuite, de care nu ai timp sa te ocupi.

Odata ce ai eliminat tot ceea ce era de prisos, ai putea investi o suma modica in achizitionarea unor decoratiuni sau a unor aparate electrocasnice noi, care sa ofere un suflu nou bucatariei.

Sursa foto: interiorarcade.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea