Amenajarea casei

#canapea #amenajare #amenajare casa #perne decorative #decor unisex #nuante neutre

Razboiul sexelor in decorarea casei: cum alegi un decor unisex acasa

Odata ce te muti in aceeasi casa cu partenerul tau, este bine sa intelegi ca sunt lucruri la care trebuie sa renunti, cum ar fi peretii roz si pernutele decorative in forma de inimioare. In acelasi timp, partenerul tau ar trebui sa lase deoparte dorinta de a transforma livingul intr-o sala de jocuri video. Decorul unisex nu este un moft, ci este mai degraba o metoda de compromis, prin care amandoi puteti fi multumiti de felul in care arata caminul vostru.

Alege decorarea cu nuante neutre

Chiar daca iti plac nuantele aprinse si ai vrea sa ai o casa care iti confera o doza suplimentara de energie prin cromatica, este bine sa faci un compromis si sa alegi nuante neutre. Acestea sunt potrivite unui decor unisex, iar partenerul tau nu se poate plange ca atmosfera este prea feminina.

Pastreaza peretii si piesele de mobilier in nuante deschise, cum ar fi alb, bej, cafeniu sau albastru azur. Odata ce stabiliti o baza cromatica neutra, va este mai usor sa continuati decorarea casei in asa fel incat sa va satisfaca gusturile.

Sursa foto: sheknows.com

Combinati un element masculin cu unul feminin

Pentru a restabili pacea in razboiul sexelor atunci cand vine vorba despre decorarea casei, este recomandat sa combini un element care sugereaza masculinitate, cu un element care sugereaza feminitate.

De exemplu, poti opta pentru o canapea din piele neagra sau maro, cu linii drepte, simple, care va fi o incantare pentru partenerul tau, si pentru cateva pernute decorative cu imprimeu colorat, ideale pentru a-ti pune amprenta feminina asupra decorului.

Sursa foto:lessthanperfectlifeofbliss

Folositi decoratiuni elegante si indraznete

Decoratiunile completeaza perfect aspectul final al locuintei, dar pentru aceasta trebuie alese in asa fel incat sa fie potrivite atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau.

De exemplu, daca va hotarati sa cumparati o veioza noua, alegeti una cu design elegant, sobra, dar in acelasi timp cu linii deosebite.

Daca va hotarati sa schimbati lenjeria de pat, orientati-va catre una simpla, in nuante delicate, care nu este nici prea feminina, nici prea masculina.

Decorul unisex nu ar trebui sa fie monoton si lipsit de personalitate, chiar daca amandoi faceti compromisuri. Cateva elemente indraznete de decor, care se remarca fie prin culoare, fie prin marime (tablou, statueta, lampadar etc), sunt intotdeauna recomandate intr-o casa in care predomina armonia si buna intelegere.





Sursa foto:sheknows.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului