Amenajarea casei

#rafturi casa #amenajare casa #rafturi

Rafturi cu efect interesant in decorul casei

Arhitectii considera ca rafturile sunt elemente subevaluate si ca pot avea un statut de protagonist in decorul casei. Din punct de vedere estetic, anumite rafturi produc un efect interesant in designul de interior, mai ales daca au elemente interesante care confera personalitate spatiului.

 

Rafturi pentru birouri

Rafturile din metal arata frumos in diferite spatii din casa, dar mai ales in birouri. Daca sunt realizate din otel inoxidabil, ele au un aspect mai deosebit, in stil vintage.

Biroul poate arata grozav daca se folosesc si cutii decorative de depozitare a lucrurilor, care apoi se asaza pe rafturi. Organizarea in cutii este foarte eficienta, pentru a stoca dosare, lucruri mici, hartii, diferite obiecte.

Rafturi pentru biblioteca

Rafturile metalice pot fi folosite pentru organizarea unui spatiu de depozitare al cartilor, pentru a crea o biblioteca cu aspect modern. Ele pot fi adaptate oricarei camere din casa, fiind amplasate de exemplu langa o canapea.

Cu ajutorul rafturilor compacte se pot stoca mult mai multe carti, intr-un spatiu destul de restrans. Ele pot fi utilizate si pentru depozitarea unor dosare, sau a altor lucruri din casa – rame cu fotografii, obiecte de decor, suveniruri si altele.

Rafturi moderne pentru camera de zi

Cu ajutorul rafturilor se poate crea o suprafata de bufet, care este utila in camera de zi, unde se serveste masa cu familia. Se pot combina rafturi metalice cu rafturi din lemn pentru un efect decorativ unic. Metalul face un contrast frumos cu rusticitatea lemnului si are un efect foarte frumos in casa.

Rafturile pot fi reglabile si astfel folosite in diferite scopuri: ca suport pentru TV, pentru CD-uri, obiecte decorative, sau alte lucruri. Exista si rafturi suspendate, rafturi cu fixari invizibile, rafturi de perete de tip coltar.

In camera de zi se pot folosi rafturi din lemn, daca astfel de modele sunt considerate mai elegante si potrivite in decor. Alegerea acestor produse se face in functie de decorul interior al casei, astfel incat sa-i adauge un efect deosebit si nicidecum sa-l dezavantajeze.

Rafturi pentru bucatarie

In acest spatiu al casei, rafturile au rolul de depozitare si se aleg astfel incat sa fie realizate din materiale usor de intretinut. Exista rafturi care sunt speciale pentru bucatarie si care in plus, prin design, completeaza decorul acestui spatiu din casa.

Daca bucataria este traditionala se pot alege rafturi de perete din lemn, in loc de dulapuri de perete. In acest fel aspectul va fi mult schimbat, mai ales ca vor fi la vedere anumite lucruri preferate, care au si un aspect interesant.

Un raft poate fi amplasat deasupra blatului mesei, pentru a depozita pe el lucruri folosite in mod frecvent. Foarte important este ca rafturile sa fie rezistente si durabile, mai ales daca se asaza pe ele lucruri mai grele.

Rafturi pentru baie

Si mobilierul pentru baie poate crea o atmosfera armonioasa, daca este bine ales. De exemplu, prin folosirea unui design simplu, creat de un sistem de rafturi, se pot obtine avantaje. Acestea includ:

  • Pastrarea produselor cosmetice si de igiena in mod ordonat pe rafturi
  • Completarea decorului de interior.

Se pot folosi rafturi din metal, din plastic, din sticla sau din lemn. Cele mai practice sunt rafturile din plastic, pentru ca sunt usor de intretinut. Unii oameni opteaza pentru rafturile din metal pentru ca:

  • Le considera mai rezistente si durabile in timp
  • Au un aspect estetic interesant
  • Au forme diferite si pot fi reglate si combinate
  • Prin designul lor isi pastreaza aspectul ca nou, mult timp.

Cele mai frumoase sunt considerate in prezent rafturile din sticla si din lemn.

Mobilierul de acest fel este usor de asamblat, are un design elegant si practic, la fel ca in cazul sistemelor de rafturi de pe Bigg.ro. Conteaza modul in care rafturile sunt combinate si reglate, deoarece organizarea acestora face parte din decor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea