Amenajarea casei

#culori RAL #Analko #culori #usi de garaj #rulouri exterioare # plase impotriva insectelor #plase plisse

Psihologia culorii aplicata la tine acasa

In procesul de decizie in alegerea culorii predominante in casa ta poate implica o analiza a mai multor mostre de culoare, tipuri de vopseluri, luare de masuratori, mult timp pierdut. Alegerea culorii se face mai mult in baza estetica sau de intuitie dar exista si o abordare mai stiintifica care v-ar putea ajuta sa faceti alegerea corecta. Psihologia culorii este o ramura a stiintei care analizeaza cum diferite culori au efect asupra starii noastre de spirit si ne afecteaza sanatatea mintala. Prin aplicarea principiilor sale, la decorarea interiorului, poate avea o influenta profunda, nu numai asupra modului in care arata camera ci si prin crearea unui mediu placut de locuit.

Spatiul si culorile

 

Culorile pe care le veti alege pentru camera dumneavoastra vor avea in mod inevitabil un efect asupra cat de mare sau mic va parea spatiul de locuit. Atunci cand este folosit un spatiu mai mic, multi oameni aleg sa foloseasca nuante de culori mult mai inchise: bleumarin, maro etc. Aceste culori profunde sunt deosebit de eficiente in biblioteci creand astfel intimitatea de care ai nevoie pentru a studia in liniste. Pe de alta parte, nuantele mai deschise, creaza o senzatie de aerisire, de mai mult spatiu. Camerele de zi in general au culori deschise, nuante de alb, alb spre galben, galben deschis facand astfel ca invitatii vostrii se simt mai confortabili si sa fie mai sociabili si mai deschisi.

 

Efectul culorilor asupra copiilor

Culoarea pe care o alegeti pentru zona camerei copiilor sau pentru un loc creat de joaca vor avea un efect puternic asupra dispozitiei lor. De exemplu nuantele de rosu au fost intotdeauna asociate cu pasiunea si emotiile puternice. Acesta nuanta ar putea fi benefica pentru locurile de joaca pentru copii, deoarece va exercita imaginatia dar nuantele foarte puternice de rosu au si un rol negativ, pot accentua agresivitatea. Galben este o alegere foarte buna pentru inspiratie si concentrare precum ofera si senzatia de luminozitate si veselie. Ca si reversul medaliei unele nuante de galben pot fi prea obositoare si devin coplesitoare pentru copil. Verdele si albastru sunt foarte bune pentru a inspira sentimente de calm si seninatate. Acestea sunt recunoscute ca fiind culori care readuc anxietatea si ofera un echilibru interior. Luati in considerare aceste nuante de culori in amenajarea spatiului interior de locuit cat si a locului de joaca/camera copilului.

 

Spatiile in aer iber

In procesul de alegere al culorilor nu trebuie sa ne limitam doar asupra interiorului. Creativitatea noastra este pusa la incercare si in amenajarea spatiilor exterioare si alegerea culorilor. Deoarece verdele este culoarea predominanta pentru exterior va trebui sa tineti cont de o paleta de culori complementara cu nuantele de verde. De exemplu nuantele de rosu sunt complementare cu verdele iar orice obiect cu accent de rosu va rezona si va iesi puternic in evidenta.

 

Lumina si culorile

 

Perceptia noastra asupra culorilor este in intregime dependenta de catitatea de lumina care patrunde intr-o camera. De aceea este bine sa avem in vedere si sa folosim in prima faza vopseluri de test inainte de a face o investitie pentru toata casa. Cu cat spatiul este mai luminos cu atat de “mai” colorat va parea, contrar daca va fi mai putina lumina culorile vor parea mai sterse (spalacite). De luat in considerare sunt nuantele de gri neutru sau un amestec de bej.

 

Odata alese culorile pentru interior si amenajari este foarte important sa luati in calcul si finisajele exterioare: rulourile exterioare, usi de garaj, plase plisse, automatizari.

Analko Aluminium Industry – ofera o gama varianta de produse si servicii: usi de garaj, rulouri exterioare, usi, usi rapide, plase impotriva insectelor, automatizari si servicii de vopsire in camp electrostatic si vopsire industriala cat si de proiectare si realizare de confectii metalice.

Toate aceste produse se pot personaliza in diverse culori, cu pana la peste 400 de nuante de culori in stoc si paletare de culori RAL, culori speciale si culori care imita textura de lemn, mai multe informatii puteti regasi pe analkoaluminium.ro si analkodoors.ro.

 

Advertorial

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului