Amenajarea casei

#proiectare amenajari #amenjari interioare

Proiectarea amenajarilor interioare, primul pas catre rezultatele asteptate

De-a lungul timpului, amenajarile interioare au constituit o preocupare atat pentru designeri, cat si pentru oamenii de rand. Odata cu trecerea timpului s-au creat o multime de stiluri de amenajari interioare, devenind din ce in ce mai greu sa alegi una, sa o aplici si sa fii multumit pentru o perioada lunga de timp cu acelasi stil. Este greu in sensul ca de fiecare data cand apare ceva nou parca ti-ai dori sa ai si tu acel stil de amenajari interioare implementat in casa.

De-a lungul timpului aceste idei au devenit din ce in ce mai complexe fiind destul de dificil de aplicat fara resursele necesare si de multe ori oamenii renunta sa se orienteze catre o firma specializata in amenajari pentru a le putea aplica. O companie care se ocupa de amenajari interioare este recomandata intrucat pe baza unui buget se realizeaza o planificare detaliata in care se va stabili de la bun inceput cum se va desfasura intreg procesul. La fiecare pas clientul este tinut la curent cu toate detaliile importante si in functie de complexitatea proiectului de amenajari interioare se stabileste si termenul de executie.

Stadiul incipient de proiectare

Proiectul de amenajari interioare debuteaza cu vizionarea spatiului si stabilirea etapelor ce trebuie urmate pentru obtinerea stilului respectiv.

Daca este corect sa spunem un astfel de proiect de amenajari interioare poate fi si oferta de pret in sine pentru lucrarea ce urmeaza a fi realizata. Atunci cand se realizeaza un asemenea proiect este mult mai usor sa se elimine elementele care sunt in plus care au rolul de a ridica mai mult bugetul initial alocat. De multe ori aceste elemente care pot fi eliminate cu usurinta sunt cele care vor necesita de cele mai multe ori suplimentarea bugetului.

Firmele de amenajari interioare prin intermediul acestor planificari reusesc cu succes sa ofere spatiilor functionalitatea dar si estetica de care au nevoie. Este mult mai usor sa se apeleze la astfel de firme ce se pot ocupa de proiecte de amenajari decat sa se orienteze o persoana fara experienta catre obtinerea unui anumit stil de design interior.

Aplicarea ideilor in functie de cerintele spatiilor

Tocmai pentru ca exista o multitudine de idei este necesara opinia unui specialist intrucat nu orice se aplica oricarui tip de spatiu. Unele spatii sunt mai luminoase, altele mai intunecate, sunt de dimensiuni mari sau mici si pentru fiecare dintre acestea se aplica solutii diverse care sa aiba efectul asteptat.

Atunci cand vine vorba despre design interior trebuie luat in considerare faptul ca este permisa aplicarea oricarei idei cu conditia sa respecte anumite reguli. Reusita oricarui tip de amenajari interioare se face cu succes aplicand o regula simpla si anume cea a incorporarii a trei culori principale. Specialistii sunt de parere ca mergand pe aceasta regula simpla se pot obtine rezultate incununate de succes.

Atunci cand vine vorba despre amenajarea unei locuinte noi de la zero este necesar sa se ia in considerare faptul ca intr-o astfel de situatie este necesar sa se configureze spatiul si toate sa urmeze un curs fluent fara a fi periclitat intreg bugetul.

Firmele de amenajari interioare se concentreaza in permanenta pe oferirea unor servicii de inalta calitate dar si asupra unor elemente care necesita o atentie deosebita cum ar fi modul in care se asigura iluminatul, modul in care sunt asezate piesele de mobilier, cantitatea acestora din urma, necesitatea de a se apela la mobilier functional in cazul spatiilor mici si multe altele.

Stadiul final al amenajarilor interioare

Amenajarile interioare nu sunt atat de usor de realizat precum suna. In stadiul de idee totul pare perfect pana la proba contrarie. Asadar, recomandarea specialistilor este aceea ca, daca doriti sa aveti parte de lucrari profesioniste, atunci nu trebuie sa lipseasca din ecuatie opinia expertilor in amenajari interioare.

In stadiul de proiectare al modului in care se vor imbina la final toate elementele incluse, multe firme apeleaza la proiectarea 3D pentru a oferi o viziune completa clientilor asupra modului in care va arata intreg spatiul dupa ce se va realiza amenajarea. Totodata este un stadiu in care se recomanda sa va exprimati opinia in legatura cu schimbarile pe care le doriti la design-ul respectiv intrucat numai asa se pot obtine cele mai multumitoare rezultate.

Specialistii mentioneaza ca este foarte important ca fiecare client sa inteleaga importanta pe care o are proiectarea, intrucat doar in acest fel se pot planifica in mod optim toate elementele care vor completa design-ul. De asemenea, este si mai important sa se realizeze un design care sa nu incarce prea tare incaperile pentru a putea obtine la final un stil aerisit, amenajat in mod corespunzator dar si o eleganta aparte de care spatiul sa beneficieze din plin. La final nu trebuie uitat faptul ca orice tip de amenajari are nevoie si de o nota personala iar aceste firme din domeniu recomanda sa se mentioneze inca de la inceput preferintele, obiceiurile si alte elemente care pot fi vitale pentru amenajari.

Sursa foto: sharethebeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea