Amenajarea casei

#vinil #materiale casa #podea #podele de vinil

Pro si contra podele de vinil

Podelele din vinil au fost la moda foarte multi ani, acest tip de material fiind folosit si in prezent in numeroase locuinte. In prezent, podelele din vinil au numeroase forme si modele si sunt foarte usor de instalat si intretinut. Insa, ca orice material, si vinilul are avantajele si dezavantajele sale.

Iata mai jos ce trebuie sa stii despre podelele din vinil:

Avatajele podelelor din vinil


Cost redus . Vinilul este un material sintetic, accesibil ca pret tuturor. Poate imita chiar si aspectul de gresie sau parchet, insa la costuri de achizitionare si instalare mult mai reduse.

Gama de culori. Podelele din vinil sunt disponibile intr-o varietate de forme si culori, fiind usor de adaptat in aproape orice incapere si spatiu.

Instalare rapida. Vinilul, disponibil in foi mari sau mai mici, este foarte usor de montat. Unele tipuri de vinil sunt prevazute cu dispozitive speciale de lipire, ceea ce face ca montarea acestora sa fie mult mai usoara, fara ajutor specializat. In acest fel vei salva timp si bani.

Rezistenta la umezeala. Podelele din vinil sunt 100% impermeabile, fiind usor de instalat in orice camera cu astfel de probleme, in special in bucatarie. Vinilul este potrivit si pentru bai sau balcoane, acolo unde apa se scurge.

Usor de curatat. Apa ramane la suprafata, fiind usor de indepartat cu ajutorul unui mop. De asemenea, si alte pete pot fi indepartate foarte usor cu ajutorul unui mop umed sau al solutiilor de curatare. Astfel, podelele tale vor fi in permanenta curate si stralucitoare.

Durabilitate . Majoritatea podelelor din vinil sunt prevazute cu un strat protector, care marste durata de viata a vinilului, in special in incaperile cu trafic mare.

Confort. Vinilul este un material moale, placut la atingerea cu piciorul. Pastreaza caldura si ofera o senzatie de confort.
 

Dezavantajele podelelor din vinil


Produs din petrol. Vinilul este un material produs in petrol. Din punct de vedere ecologic este un material novic, foarte greu degradabil.

Nu poate fi finisat. In timp, podelele din vinil incep sa se degradeze si sa arate semne de uzura . Spre deosebire de podelele din lemn, acestea nu pot fi slefuite.

Isi pierd culoarea. Vinilul nu rezista mult timp la razele ultraviolete. In timp, culorile isi vor pierde stralucirea si chiar vor disparea.

Nu pot fi reparate. Chiar daca este un material durabil, in timp vinilul se poate degrada foarte tare. Nu poate fi insa reparat, ci trebuie inlocuit cu foi noi de vinil.

Suprafata neregulata. In timp, podelele din vinil se pot ondula si pot capata un aspect neingrijit. Este astfel foarte important sa verifici din cand in cand aspectul podelelor din vinil si sa le inlocuiesti la timp. In acest fel vei preveni degradarea severa a podelelor din vinil.

Astfel, atunci cand alegi podele din vinil este indicat sa te gandesti la toate avantajele si dezavantajele acestui tip de material si sa alegi ceea ce este mai potrivit pentru locuinta ta. Tine minte ca podelele din vinil sunt potrivite in special pentru bucatarie sau baie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea