Amenajarea casei

#locuinta noua #casa noua #amenajare casa #amenajare #locuinta

Primii pasi pentru amenajarea unei locuinte noi

Nimic nu se compara cu entuziasmul si satisfactia de a te muta intr-o locuinta noua, mai ales atunci cand iti apartine. Chiar si atunci cand mai ai de platit ani buni la ea - este a ta si o poti mobila si decora oricum iti doresti, asa incat sa te simti in largul tau, sa schimbi o casa in “acasa”.

In primul rand, este important de stiut daca acea locuinta va fi intr-o cladire noua (de tipul noilor ansambluri rezidentiale rasarite in ultimii 10 ani pretutindeni) sau daca este intr-o cladire veche, daca locuinta se vinde la rosu, la gri sau la cheie si alte astfel de “detalii”.

In al doilea rand, trebuie sa mergi sa vezi locuinta si sa vezi daca iti plac finisajele si vopseaua, sa vezi unde este nevoie de corpuri de iluminat, sa vezi daca este cazul de facut reparatii ori ba si, desigur, sa masori fiecare spatiu care trebuie decorat si mobilat. Apoi urmeaza…

Asigura-ti confortul termic in locuinta ta

Cand ajungi acasa, in special in sezonul rece, este important sa te intampine o atmosfera placuta, calduroasa, primitoare. La achizitionarea apartamentului cu siguranta stii deja daca locuinta este dotata cu centrala termica proprie sau daca incalzirea se face prin coloana comuna. Urmatorul pas este sa verifici cat de bine se inchid ferestrele si sa verifici daca functioneaza caloriferele.

De obicei, in locuintele din ansamblurile rezidentiale, apartamentele sunt dotate cu diverse modele de centrale termice si caloriferele potrivite pentru fiecare casa, in functie de tipul centralelor termice si de suprafata care trebuie incalzite.

In acelasi timp, locuintele din cladirile ceva mai vechi au caloriferele conectate la coloana comuna de incalzire, prin urmare exista posibilitatea sa iti doresti sa te debransezi si sa instalezi unul dintre modelele de centrale termice disponibile pe piata online si offline.

Incepe cu lucrurile cele mai importante

Cel mai important este sa existe in baie toate instalatiile sanitare necesare, cu vasele adiacente, si, desigur, sa ai un somn odihnitor, care sa iti permita sa o iei de la capat in fiecare zi, cu forte proaspete, idei noi si energie. Asadar, dupa ce te-ai asigurat ca totul in baie este in regula, urmatorul pas este sa achizitionezi mobila de dormitor, incepand cu patul si dulapul pentru haine, continuand cu noptiere, comoda si asa mai departe.

Foarte importanta este, dupa alegerea mobilierului de dormitor, alegerea unei saltele confortabile, corespunzatoare dimensiunilor patului si nevoilor tale: o saltea trebuie sa iti permita sa pastrezi pozitia corecta a coloanei vertebrale in timpul somnului, sa nu fie nici prea moale, nici prea tare, sa fie usor de aerisit si asa mai departe.

Un pas esential: amenajarea bucatariei, cea mai costisitoare incapere din casa

De cele mai multe ori amenajarea bucatariei presupune o investitie mai mare decat orice alta camera dintr-o locuinta. Acest lucru se datoreaza faptului ca din bucatarie nu pot lipsi frigiderul, aragazul (sau alt aparat pentru gatit) si chiuveta careia ii trebuie o baterie de buna calitate. Abia apoi vor fi achizitionate masa, scaunele, dulapurile, perdelutele, robotul de bucatarie, hota si alte asemenea elemente utile.

Este simplu de inteles de ce trebuie alocata o suma mai mare acestei camere, insa poti economisi oricand daca vanezi oferte speciale la coltare de bucatarie, oferte pentru frigidere, discount-uri pentru jaluzele si perdele si asa mai departe.

Important este, atunci cand iti amenajezi locuinta, sa nu te grabesti. Acorda-ti timp, evalueaza ofertele de pe piata, din magazinele fizice, dar si din magazinele online, ia in considerare mobilierul, accesoriile si decoratiunile lucrate manual sau realizate din materiale reciclate, precum si realizarea mobilierului la comanda.

Planuieste-ti cu atentie bugetul si acorda atentie ofertelor disponibile si totul va fi bine! Doar esti acasa…

Advertorial

Sursa foto: everythingelise.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului