Amenajarea casei

# dulap balcon #dulap

"Prietenul" din balcon! Cum iti poti depozita hainele intr-un dulap surpriza

Femeile, in general, sunt innebunite dupa bijuterii si dupa haine. Nu putine sunt cazurile in care numarul hainelor devine o necunoscuta. Probabil ca si tie ti s-a intamplat sa ai probleme, la un moment dat, cu depozitarea acestora.

Sau, cu siguranta mereu ai probleme cu hainele de vara si cu cele de iarna. Mai ales cu cele de iarna, care ocupa spatiu mai mare.O solutie la indemana poate fi folosirea spatiului din propria locuinta la maximum. Inclusiv cel din balcon. Daca decizi sa-ti faci un dulap pe balcon, e nevoie sa tii seama de cateva aspecte, pentru ca hainele sa nu fie "afectate" de aceasta mutare.

Atentie la umiditate!

Este cel mai mare dusman al hainelor. Odata imbacsite, hainele cu greu mai pot fi "salvate". Pentru ca mai intai se impregneaza in ele un miros urat, care mai apoi se transforma in pete si in final, in mucegai. Asa ca, dulapul trebuie sa fie ermetic.

Excesul de lumina

Usile dulapului trebuie sa se inchida foarte bine. De asemenea, nu trebuie sa uiti niciodata usile deschise. De ce? Pentru ca lumina, spun specialistii, in mod deosebit cea solara, provoaca decolorarea si poate favoriza distrugerea materialelor din poliamida, matase naturala sau vascoza.

Mai mult, ar fi ideal ca temperatura din balcon sa fie constant una care sa se incadreze intre 10 si 25 de grade iar umiditatea, intre 55 si 75%.

Nu in ultimul rand, dulapul ideal mai trebuie sa fie amplasat la o distanta de cel putin un metru de orice sursa de caldura si la 15 cm de la pardoseala.

Intretinerea hainelor este vitala

Nu doar pe balcon, ci chiar in orice dulap, este foarte important sa tii cont de cateva reguli de baza:

- Hainele de blana se pastreaza pe umerase din plastic cu capete rotunjite si in huse textile.

-Hainele din stofa se pastreaza in huse textile sau polietilena.

- Blanurile de sinsila, nurca, vulpe se recomanda a fi pastrate la temperaturi de 4-100 C si umiditate de 50-60%.

Pentru a evita intarirea hainelor din piele, acestea se ung cu substante grase pe baza de lanolina, aplicate in strat subtire, iar in ziua urmatoare, se sterg cu o carpa moale.

Pentru prevenirea aparitiei moliilor este bine ca macar o data pe parcursul verii hainele sa fie expuse timp de cateva ore la soare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea