Amenajarea casei

# pregatiri de sarbatoare #lenjerii de pat #sarbatoare

Pregatiri de sarbatoare – ce rol joaca lenjeriile de pat in decorul casei pentru sezonul de iarna

Lenjeria de pat este indispensabila in orice casa. Insa dincolo de necesitate, aceasta si-a dovedit influenta si din punct de vedere al decorului interior. Poate insufleti o camera si oricum din punct ce vedere cromatic are un impact vizual notabil. Asa se face ca in prag de sarbatori tot ce tine de simbolurile iernii, de decoratiunile specifice de sarbatori se doresc imprimate si pe seturile de textile ce imbraca patul.

 

Furati de peisaj si mai mult atrasi de aspect uitam in fapt ce inseamna nivelul calitativ al unei lenjerii de pat. Poate ca o nota comparativa ideala ar fi cea cu a categoriei de lenjerii pat pentru hotel, pentru ca acestea respecta anumite repere. Sunt mai groase, pufoase, moi, rezistente si confortabile, iar secretul lor consta in materialul de baza calitativ desigur.

Inainte de a alege o lenjerie de pat

Aceasta o alegi din motive practice si tii cont in principal de dimensiuni si forme, mai ales pentru capitolul de perne - patrate sau alungite. Insa o lenjerie de pat cere mai mult de atat. Este vorba de nivelul de confort, redat de calitate.

Bumbacul, mereu o optiune

Acesta poate fi perfect in orice sezon, fiind o fibra naturala ce lasa pielea sa respire, fiind deopotriva calduros in sezonul rece si racoros vara. Nu retine umezeala, ceea ce face ca starea de bine sa fie una implicita.

Din randul producatorilor de lenjerii horeca retinem ca in egala masura conteaza ca materialul sa aiba grosimea potrivita. Asadar, gramajul lenjeriei este ceea ce denota si rezistenta in timp a acesteia, ca urmare a uzurii si spalarii frecvente. Spre exemplu, un set de lenjerie poate ajunge si la 190 gr/mp. Dezavantajul pentru utilizatorii casnici este ca o astfel de lenjerie are nevoie de o curatare specifica, procesul fiind ingreunat desigur de greutatea produsului – se usuca poate mai greu, ceea ce este un oarece inconvenient.

Culorile uni – potrivite in orice decor

Daca ne orientam spre lenjeriile specifice hotelurilor, precum cele ce se gasesc la lenjerii-hotel.ro, ne dam seama ca sunt preferate indeosebi cele albe, seturi imaculate, ce se combina cu tot felul de accesorii sau constrasteaza cu nuantele din incapere.

O lenjerie uni se poate combina mai usor cu orice. In aceeasi categorie se include de asemenea si lenjeria cu modele geometrice, un model minimalist si de preferat in tonuri inchise, de ce nu chiar negru. Se pot face chiar si suprapuneri, pentru ca adesea pe pat troneaza si o cuvertura, ce adauga volum si un aspect ingrijit. Se pot adauga si pleduri si alte perne de decor ce pot fi de asemenea o pata de culoare.

O idee practica dicteaza de asemenea ca lenjeriile de pat sa fie alese si tinand cont de cum se combina intre ele, daca va fi cazul, pentru a obtine de fiecare data o alta imagine a incaperii. Pana la urma dormitorul are si el nevoie de o nota personala.

Atmosfera camerei

Nu in cele din urma printurile atrag fara doar si poate. Astfel, unii se folosesc de lenjeria de pat pentru a schimba imaginea unei incaperi, pentru a nu fi anosta. Mai cu seama pentru cei care merg pe stereotipul de a imbraca intreaga casa tinand cont de culorile de sezon sau printurile specifice sarbatorilor, lenjeria dorita va fi cea rosie, verde sau in combinatii ce reprezinta un tablou al naturii.

Gusturile nu se discuta, nu-i asa? Cu toate acestea, va conta mai mult calitatea produsului si nu ceea ce tine de aspect. Daca tonurile de culoare nu sunt bine impregnate in tesatura, la prima spalare lenjeria va deveni un haos al culorilor. Aici o diferenta o face si specificatia producatorului de a spala lenjeria la temperaturi joase. Acest aspect va ridica si semne de intrebare privind calitatea setului, intrucat o lenjerie de pat are nevoie de o spalare la temperatura mai mare, din nevoia de a mentine o igiena corespunzatoare zonei de dormit.

In plus, astfel de lenjerii vor avea un timp limitat in a fi folosite. De preferat ca o lenjerie uni sa se combine cu orice cuvertura preferata, decorata specific si in tema sarbatorilor.

Pentru alegeri calitative, de orice fel ar fi ele ca model, sunt recomandate magazinele de profil, acolo unde gama de produse este una generoasa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului