Amenajarea casei

#aparat de aer conditionat #aer conditionat

Pregateste-ti casa pentru vara! Cum sa o mentii racoroasa daca nu ai un aparat de aer conditionat

Pe perioada verii, cel mai dificil lucru poate fi acela de a nu lasa caldura torida de afara sa intre in interiorul locuintei tale. Chiar daca ai aparate de aer conditionat in casa, nu se stie in ce moment acestea se pot defecta. Iar din cauza numarului mare de cereri pentru ingrijirea acestora, este foarte posibil sa nu gasesti in timp util un specialist care sa le repare.

De aceea, trebuie sa fii pregatit pentru orice situatie. Iata cum iti poti mentine casa racoroasa chair si atunci cand nu ai un aparat de aer conditionat.

Inchide geamurile si usile

Atunci cand nu poti produce aer rece in interiorul locuintei, este foarte important sa nu permiti caldurii si luminii excesive din afara sa intre in casa. Chiar daca iubesti senzatia de lumina naturala a soarelui, tine cont de faptul ca lumina echivaleaza cu caldura. Astfel, trebuie sa tii inchise atat geamurile cat si usile, in special in mijlocul zilei.

Foloseste un ventilator si gheata

Un truc vechi, de pe vremea cand nu multi oameni isi permiteau sa achizitioneze aparate de aer conditionat, este acela de a folosi un ventilator si cateva bucati de gheata pentru a produce senzatia de racorire.

Pune gheata intr-un castron mare si apoi pozitioneaza-l in dreptul ventilatorului pornit pentru a crea o briza rece.

Monteaza ventilatoare de tavan

Ventilatoarele de tavan au rolul de a mentine aerul intr-o miscare constanta, reprezentand un ajutor extraordinar pentru a pastra locuinta suficient de racoroasa. Totusi, este important sa te asiguri ca ventilatoarele se rotesc in sensul contrar acelor de ceasornic atunci cand este cald. In acest mod vor reusi sa raceasca mai bine aerul din casa.

Opteaza pentru becuri economice

Becurile normale nu numai ca nu sunt eficiente din punct de vedere energetic, avand un consum destul de ridicat, dar genereaza si o cantitate mare de caldura atunci cand produc energie.

De aceea, recomandarea este sa optezi pentru becurile economice, mult mai practice in ceea ce priveste energia consumata si care nu produc atat de multa caldura.

Gateste in mod strategic

Una dintre cele mai mari greseli pe care o poti face atunci cand este foarte cald afara si nu ai un aparat de aer conditionat, este aceea de a folosi aragazul in mijlocul zilei.

Cel mai indicat este sa eviti pe cat posibil sa folosesti aragazul pe timpul verii si sa optezi in schimb pentru alte dispozitive si aparate sau chiar sa gatesti in aer liber. Daca insa aceste variante nu sunt posibile, alege macar sa gatesti dimineata, cand temperatura de afara este inca una suportabila.

Alege materiale din bumbac

Bumbacul reprezinta materialul ideal atat pentru lenjeria de pat, cat si pentru hainele pe care le porti atunci cand petreci timpul in casa. Spre deosebire de alte materiale, bumbacul iti ofera o senzatie de racoare. Acesta are avantajele de a absorbi transpiratia si de a pastra o temperatura potrivita a corpului, astfel incat tu sa ai un somn mai linistit si sa nu simti caldura atat de puternic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea