Pregateste-ti casa pentru primavara: activitati utile de realizat in luna martie

Amenajarea casei

#curatenie casa #amenajare casa #curatenie de primavara #flori primavara #activitati luna martie #flori primavara casa

Pregateste-ti casa pentru primavara: activitati utile de realizat in luna martie

Primavara este anotimpul regenerarii, sezonul in care plantele se trezesc la viata. Aceasta ar putea fi si perioada ideala pentru a-ti improspata casa si a-i schimba aspectul, cu ajutorul unor activitati utile. Iar daca esti in pana de inspiratie, aceste sugestii iti vin in ajutor!

Daca iti doresti sa diversifici activitatile in casa la inceput de primavara, luna martie iti ofera prilejul de a demara primele schimbari. Concentreaza-te pe ce ai dori sa imbunatatesti si sa schimbi si apuca-te de treaba!

Demareaza curatenia de primavara

La inceput de martie poti demara curatenia de primavara. Desi poate parea o munca istovitoare, cu siguranta vei fi multumit de rezultat: o casa curata si frumoasa, numai buna pentru a intampina oaspetii.

Pentru eficientizare, specialistii recomanda alocarea unui timp predefinit, zilnic, in care sa te axezi pe o anumita zona a casei. De exemplu, azi te poti concentra pe curatenia din bucatarie, in timp ce maine iti poti rezerva un interval orar pentru dormitor. In acest fel, rezultatele nu vor intarzia sa apara, iar tu nu vei resimti curatenia de primavara ca pe o corvoada.

Achizitioneaza decoratiuni noi

Fie ca este vorba de achizitionarea unor draperii noi, a unui obiect de mobilier sau pur si simplu de realizarea unor decoratiuni handmade, aspectul locuintei tale va avea de castigat! Poti consulta diverse reviste de decoratiuni interioare pentru a vedea ce se poarta anul acesta in domeniu. Exista o multime de oferte pe piata ce abia asteapta sa fie descoperite!

Acorda o atentie speciala beciului

Daca locuiesti la casa, ar trebui sa acorzi o atentie deosebita si beciului. Umezeala poate duce la formarea igresiei, care iti pune in pericol atat sanatatea, cat si integritatea obiectelor depozitate in pivnita. De aceea, este recomandat sa te uiti daca exista scurgeri in peretii beciului sau anumite fisuri. In plus, iti poti achizitiona un dezumidificator, acesta fiind o solutie optima in combaterea umiditatii usoare.

Infrumuseteaza casa cu flori proaspete

Cum primavara este anotimpul florilor, ai putea sa-ti infrumusetezi camerele cu aceste plante delicate. Poti opta pentru un buchet frumos de lalele sau pentru zambile si frezii. Prospetimea acestora te va binedispune imediat!

Sursa foto: desainer.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea