Amenajarea casei

# decor casa primavara # amenajare casa primavara #decor casa #amenajare casa

Pregateste-ti casa pentru primavara! 10 idei de decor din care sa te inspri

Venirea primaverii este momentul cel mai placut din an. Revenirea la viata a plantelor, soarele bland, aerul plin de miresme si prospetime si intreaga natura care renaste, sunt motive de sarbatoare si o ocazie pentru a face schimbari benefice in casa.

Una din cele mai usoare metode de a face o schimbare in casa este sa schimbi paleta de culori. Hai sa vedem care sunt cele mai frumoase culori ale anului 2020 pe care le-ai putea folosi pentru a-ti redecora casa cu ocazia primaverii.

Culoarea fondului de ten

Culoarea fondului de ten, sau culoarea fardului de obraji este o culoarea atemporala extrem de placuta datorita neutralitatii sale. Ofera caldura si culoare subtila si delicata spatiului, fara a iesi in evidenta.

Albastru stralucitor

Albastru stralucitor este culoarea anului 2020, asa ca il vei intalni peste tot. Functioneaza foarte bine in combinatie cu verde, ambele culori fiind regasite in natura si, totodata, foarte versatile, functionand de minune pentru un perete accent, sau ca pete de culoare pentru perne si covoare.

Verde salvie

Verdele este o culoare versatila si poate avea multe tonuri diferite. Pentru primavara anului 2020, insa, se prefera verdele salvie, sau verdele deschis. Acesta este proaspat si organic si se poate folosi atat in spatiile masculine cat si in cele feminine.

Tapiterii din piele de camila

O alta tendinta pentru primavara anului 2020 o reprezinta pielea utilizata pentru canapele sau scaune. Cu toate ca ar putea parea mari si greoaie, tapiteriile din piele de camila, taupe sau alb-deschis, au devenit foarte populare si se potrivesc de minune pentru lunile mai calde, mai ales daca sunt combinate cu materiale naturale precum lemnul sau ratanul.

Coral

Coral este si ea considerata o culoare reprezentativa pentru 2020. Nuanta vibranta este revigoranta si energizanta si aduce un plus de dinamica spatiului. Pentru o declaratie serioasa, poti incerca un tapet coral intr-un spatiu mic, cum ar fi holul de la intrare, baia sau spalatoria.

Galben

Galbenul in nuanta untului ar putea fi cea mai vesela culoare de primavara. Incorporeaz-o in spatiul tau in doze mici, prin flori proaspete, perne decorative, paturi sau corpuri de iluminat.

Verde maslina

Verdele maslina este culoarea potrivita pentru trecerea de la primavara la vara si chiar spre lunile mai racoroase. Pentru a sarbatori primavara, imbina aceasta culoare cu plantele de interior.

Pasteluri

Nuantele pastelate sunt printre cele mai obisnuite si clasice culori care iti pot lumina casa in lunile calde ale anului. Foloseste culorile pastelate moi care imita culorile din natura si sunt modalitatea ideala pentru a incorpora treptat culoarea in casa ta dupa lunile reci si intunecate ale iernii.

Azuriu

Aceasta nuanta de albastru este vesela si poate functiona perfect cu orice covor, perna sau aranjament floral. Cu un pic de vopsea poti face o adevarata declaratie de auzuriu, sau cer senin de primavara.

Alb

Un mod neasteptat de a-ti lumina casa pentru primavara este sa faci totul alb. Daca acest lucru nu este posibil, incearca sa adaugi elemente albe, cum ar fi perdelele sau lenjeria de pat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului