Amenajarea casei

#mancare #bautura #decoratiuni #curatenie #pregatiri petrecere

Pregateste casa de petrecere in 5 pasi

Pregatirea casei de sarbatori este o sarcina stresanta din cauza numeroaselor detalii de care trebuie sa tii cont. Daca dai o petrecere de Craciun sau de Revelion, fa-ti un plan pentru ca in fiecare zi sa stii ce ai rezolvat si ce mai ramane de facut. Pregateste casa de petrecere in 5 pasi de baza, pentru un rezultat satisfacator!


1 Fa curatenie generala

 Daca dai o petrecere si invitatii nu raman peste noapte, poti face o singura curatenie generala, cea obisnuita de sarbatori. Daca ai musafiri pentru cateva zile, va trebui sa faci o curatenie generala inainte de sosirea lor, mentinand-o in fiecare zi pana sosesc si apoi, o alta curatenie dupa plecarea acestora.

  2 Elibereaza spatiul

Cu cateva zile inainte de petrecere, sorteaza lucrurile. De sarbatori, este o perioada buna sa faci donatii. Da altor oameni hainele si lucrurile vechi, pe care nu le mai folosesti.

Elibereaza spatiul din casa pentru ca lumea sa se poata misca nestingherita si pentru ca musafirii sa aiba unde sa-si puna bagajele sau sa stea jos. Daca ai multi invitati si stai la bloc, pune masa intr-un colt al camerei, in asa fel incat sa incapa toata lumea. Lasa restul camerei neaglomerata, asezand doar scaune sau tabureti pentru ca invitatii sa poata sta jos si sa socializeze in tihna. 

 3 Decoreaza casa pentru petrecere

 Daca nu ai ales o tema de sarbatori pentru petrecerea ta, foloseste ornamente traditionale, de sezon: ghirlande verzi cu globuri aurii si rosii, beculete etc. Nu este nevoie sa cumperi multe decoratiuni. Important este sa sugerezi ideea de petrecere si sa dai un aer festiv locuintei. O coronita simpla de brad, agatata de usa, este un ornament frumos care ii face pe musafiri sa se simta bineveniti.

4 Ocupa-te de mancare si bautura

Ocupa-te din timp de mancare si bautura. Pregateste cu o zi inainte acele mancaruri care raman proaspete pana a doua zi. Asigura-te ca ai o gama diversificata de bauturi, de la apa minerala si plata, pana la doua tipuri de vin de calitate. 

 5 Gandeste-te la modalitati de a face atmosfera

 La o petrecere, este importanta atmosfera. Prima pe lista, in acest sens, este muzica. Fa un folder cuprinzator in computer, cu melodii potrivite pentru petrecerea ta, pentru ca atunci cand sosesc invitatii, sa ai coloana sonora pregatita.

Sursa foto: freshome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului