Amenajarea casei

#dormitor #amenajare casa #mobila dormitor #amenajare camera #dormitor mic

Ponturi utile pentru mobilarea unui dormitor mic

Cand dormitorul tau este foarte mic, iti doresti sa ai cat mai putin mobilier, intrucat felul in care aranjezi mobila afecteaza perceptia despre cat de mult spatiu ai in incapere. Opreste-te pentru o clipa si priveste imaginea de ansamblu, inainte de a te apuca sa rearanjezi mobila, si descopera cele mai bune solutii pentru decorare.


1. Combina obiectele de mobilier

Pentru a da impresia de cat mai mult spatiu in dormitorul tau este recomandat sa unesti cate doua piese de mobilier, ori de cate ori ai ocazia. Asadar, poti face o combinatie de pat si birou. Acest tip de mobilier este creat ca un pat supraetajat, doar ca partea de jos poate fi folosita pe post de birou. Asemenea combinatii se pot face intre diferite obiecte de mobiler, in functie de stilul si spatiul din camera.


2. Cumpara dulapuri inalte

Daca spatiul din dormitor este mult prea mic, poti alege sa folosesti dulapuri foarte inalte pentru haine, in detrimentul celor joase si late. Astfel, vei putea sa-ti aranjezi hainele pe umerase si vei avea si sertare suficiente cat sa-ti incapa intreaga garderoba. Specialistii in design interior recomanda ca dulapul sa fie amplasat pe peretele opus patului.


3. Pune noptiera la capatul patului

Daca iti doresti sa completezi aspectul incaperii, poti opta pentru noptiere. Pentru a economisi cat mai mult spatiu, este important sa asezi noptiera fix la capatul patului. Intre cele doua obiecte de mobilier nu trebuie sa fie niciun spatiu liber. In cazul in care combini patul cu biroul, vei folosi un colt al biroului pentru a pastra ceasul desteptator sau veioza pe care le-ai fi pus pe noptiera.


4. Asaza televizorul in coltul opus patului

Televizorul trebuie amplasat in locul in care ai cea mai buna imagine daca stai in pat. Pentru a lasa camera mult mai aerisita si a reusi sa creezi impresia de spatiu, este recomandat sa folosesti un suport de perete unde sa prinzi televizorul. Astfel, nu vei mai avea probleme cu deplasarea prin camera, intrucat vei scapa de obiectul de mobilier pe care ar fi trebuit sa pozitionezi televizorul.

Sursa foto: homeartblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare