Amenajarea casei

#canapea #huse #perne #amenajare casa #fotolii #buget mic #veioze

Ponturi utile pentru a face o casa veche sa para noua cu bani putini

Daca nu iti permiti sa iti cumperi mobilier nou pentru casa ta sau sa o decorezi apeland la un specialist, poti alege o solutie mult mai simpla, dar eficienta: modificari cosmetice in camerele casei tale. Acest mod de redecorare a casei implica perne noi, pentru a schimba aspectul canapelei, postere pentru pereti si multe alte modalitati prin intermediul carora poti imbunatati aspectul casei. Iata cateva sfaturi care iti pot fi utile, daca te hotarasti sa faci modificari cosmetice in casa ta.

Identifica elementele care au nevoie de imbunatatiri

Prima si poate cea mai mare provocare este sa privesti interiorul locuintei cu un ochi critic si sa identifici elementele care crezi ca ar trebui imbunatatite. Gandeste-te cum ai vrea sa arate casa ta dupa amenajare si noteaza intr-un carnetel toate obiectele de mobilier care nu au nicio utilitate sau care nu sunt atragatoare. Acestea sunt primele obiecte pe care ar fi bine sa le cosmetizezi.

Concepe un plan

Pentru a face modificari cosmetice in casa ta este important sa nu te grabesti. Nu este nevoie sa faci toate modificarile dintr-o data, intrucat aceasta munca te va coplesi, iar ideile tale isi vor pierde din contur.

Gaseste in casa ta o "piesa de inspiratie", un element care sa te ghideze sa alegi modul in care vei amenaja casa. Poate fi vorba despre un covor, o draperie sau chiar un tablou. Astfel, in functie de culorile imprimate pe "piesa de inspiratie" aleasa, vei putea alege nuantele pentru a redecora intreaga camera.

Lumineaza camera

Unul dintre cele mai imprtante aspecte ale unei camere este luminozitatea. Daca o camera nu este luminata corespunzator, nu va fi suficient de primitoare precum ar trebui. Asadar, schimba ambianta din camera, folosind veioze cu senzori, la care sa poti controla nivelul de lumina. O camera mai luminata este deja o camera diferit amenajata.

Stilizeaza mobilierul

O alta modalitate de a aduce ceva nou camerei este sa adaugi elemente noi peste elementele vechi. De exemplu, poti alege sa folosesti huse pentru a imbraca fotoliile sau poti schimba aspectul canapelei din sufrageriei, adaugand perne colorate.

Sursa foto: allwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea