Amenajarea casei

#amenajare casa #amenajare camera #camera multifunctionala

Ponturi istete pentru amenajarea unei camere multifunctionale

Ai un apartament mic si trebuie sa incorporezi, intr-o singura camera, o biblioteca, un dormitor si un birou? Iti va fi destul de greu, insa in niciun caz imposibil, daca aplici cateva ponturi istete pentru amenajarea unei camere multifunctionale. O singura incapere poate fi simpla, eleganta si decorata cu bun-gust, chiar daca inglobeaza elemente care ar trebui sa faca parte din camere separate.


1. Alege o culoare neutra


Daca iti doresti sa ai o camera multifunctionala, ar fi bine sa optezi pentru o culoare neutra, care se potriveste atat pentru dormitor, cat si pentru camera de zi, birou sau biblioteca. Poti opta pentru culori deschise si sidefate. Albul, bejul sau verdele deschis sunt doar cateva dintre nuantele pe care le poti utiliza pentru a colora peretii camerei.


2. Investeste in draperii


Daca vrei o camera multifunctionala, cu siguranta vor fi momente in care iti vei dori lumina puternica (cand vrei sa lucrezi sau sa citesti), dar si intuneric in totalitate, pentru odihna. Draperiile groase, care blocheaza lumina in totalitate, sunt esentiale pentru o camera multifunctionala.


3. Foloseste-te de spatiul vertical


Daca vrei ca incaperea respectiva sa fie utilizata si pe post de bibioteca, profita de spatiul vertical pe care poti monta rafturi sau dulapuri inalte. Cu cat vei folosi mai mult spatiul vertical, cu atat vei avea mai mult loc pentru a amenaja restul incaperii in alte scopuri. Astfel, langa dulapurile inalte poti aseza un birou, pe care sa il transformi in spatiu de lucru sau studiu.


4. Foloseste un birou rabatabil


Designerii de mobilier se gandesc la tot felul de solutii pentru persoanele care isi doresc o camera multifunctionala, dar totusi suficient de spatioasa. Daca ai nevoie de birou intr-o camera, dar spatiul este totusi destul de mic, ai putea sa te gandesti la o varianta foarte ingenioasa: biroul rabatabil. Acesta este montat pe un suport lipit de perete si ajunge pe plan orizontal cu ajutorul unui picior subtire, care se desface pentru a sustine placa principala.

Acelasi sfat este valabil si pentru patul care poate lua forma unui sifonier lipit de perete. Cu cat gasesti mai multe solutii similare pentru piesele de mobilier, cu atat camera ta va fi mai spatioasa, dar mai utila in acelasi timp.

 

5. Foloseste perne pentru statul pe jos


Alege un colt din camera in care sa asezi cateva perne, pe care sa te poti intinde atunci cand ai chef de cateva clipe de relaxare. Aceasta varianta este foarte buna si utila in situatia in care obisnuiesti sa iti inviti prietenii la tine, dar nu ai suficient loc petru scaune si mese. In plus, pernele pufoase vor fi pe placul tuturor, mai ales pentru ca reprezinta o idee cu adevarat inedita.


6. Foloseste un suport suspendat pentru televizor


Daca obisnuiesti sa te uiti la televizor inainte de culcare si uneori chiar si atunci cand lucrezi, dar nu ti-a mai ramas spatiu suficient pentru acesta, atunci ai la indemana o varianta simpla si eficienta: suportul suspendat. Acesta se prinde intr-un perete de beton (in niciun caz pe unul de rigips), iar apoi se monteaza televizorul foarte usor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare