Amenajarea casei

#lumina #baie #feng shui #gresie #bambus #faianta

Ponturi Feng Shui pentru amenajarea unei bai relaxante

Arta traditionala chineza a armonizarii energiilor din mediu, numita Feng Shui, poate fi folosita si pentru amenajarea benefica a baii. Poate ca incaperea in care te speli nu ti se pare foarte importanta pentru sanatatea si bunastarea ta, insa, in realitate, exista o corespondenta directa intre baie si starea de spirit.

In traducere libera, Feng Shui inseamna Vant si Apa, cele doua elemente ale naturii care sunt inzestrate cu o cantitate imensa de energie. In vreme ce aproape toate actiunile tale din baie implica folosirea apei, este lesne de inteles de ce amenajarea acestei incaperi a locuintei tale este importanta.

Atrage energiile pozitive si regeneratoare in baia ta prin cateva detalii de design si atmosfera extrem de benefice pentru sanatatea ta.

Foloseste multe nuante pamantii, naturale

Gresia, faianta si corpurile de mobilier din baie sunt alese, de obicei, in functie de preferintele cromatice ale proprietarilor (albastru, verde - nuante marine). Potrivit principiilor Feng Shui, tonurile pamantii, naturale, sunt ideale pentru o baie care te incarca pozitiv. Aceste nuante "captureaza" fluxul energetic benefic generat de curgerea apei.

Ideal este sa optezi pentru tonuri aurii, maro si bronz, precum si pentru derivatele lor (galben, cafea cu lapte, crem, bej etc).

Asigura un iluminat puternic

Lumina din baie este foarte importanta pentru un ambient care sa te incarce energetic pozitiv. Daca nu exista o sursa de lumina naturala in incapere, foloseste corpuri de iluminat care ofera o luminozitate cat mai fidela celei naturale.

Pune cel putin o planta in baie

Plantele din baie, potrivit principiilor Feng Shui, anuleaza efectele energiilor negative. Bambusul este o alegere excelenta, cu atat mai mult cu cat plantele care cresc pe verticala atrag castigurile materiale.

Daca vei aseza plantele intr-un loc in care se pot reflecta in oglinda, impactul benefic se dubleaza!

"Ascunde" usa baii

Pune o oglinda pe partea exterioara a usii de la baie. Reflexia oglinzii va "izola" baia de energiile din restul casei si, ca bonus, va face ca holul sa para mai mare.

Mentine curatenia si spatiul liber in baie

O baie curata, ordonata si deloc aglomerata permite energiilor pozitive sa circule libere prin incapere. Depozitarea produselor de curatenie si a altor obiecte din casa in baie nu este o idee prea buna.

De asemenea, pentru stimularea starii de bine, poti decora peretii cu tablouri care redau peisaje frumoase din natura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea