Amenajarea casei

#curatare podele #curatare parchet laminat #podele parchet laminat #curatenie #parchet #parchet laminat

Podelele din parchet laminat? Cum sa le cureti corect

Podelele din pachet laminat au nevoie de ingrijire permanenta, pentru ca, spre deosebire de podelele din lemn masiv, acestea se murdaresc mai usor, iar orice pata sau urma de praf se vor vedea imediat pe astfel de suprafete.

 

Podelele din parchet laminat sunt confectionare din straturi de lemn presat si sigilate prin laminare.Lemnul laminat arata ca lemnul masiv, dar poate fi o alegere mai buna, in multe privinte: este mai rezistent in timp, este mai putin sensibil la zgarieturi si mai rezistent la umezeala.

Poti sa faci ca parchetul laminat din casa ta sa arate intotdeauna ca nou daca stii cum sa il intretii.

Cum cureti podelele din parchet laminat

Parchetul laminat se curata usor daca stii care sunt pasii si ii urmezi.Incepe curatarea parchetului laminat cu aspirarea sau maturararea in profunzime a suprafetelor. Nu pune apa pe podea, pana cand nu ai indepartat tot praful. Dupa ce ai scos tot praful si restul murdariei, presara bicarbonat de sodiu pe podea. Apoi, prepara un amestec din patru litri de apa, 250 ml de otet si cateva picaturi de sapun lichid. Sterge acum podeaua cu un mop, de preferat de microfibra, si solutia pe care ai preparat-o. Murdaria care s-a lipit de podea va fi indepartata cu o perie. Tot cu o perie poti curata si zonele din casa in care este mai mult trafic. Sterge podeaua, asigurandu-te ca inchei curatenia la iesirea din camera, pentru a nu pasi pe parchetul ud. Odata ce podeaua a fost curatata in intregime, mai sterge o data cu mopul folosind apa curata pentru a indeparta petele si urmele de bicarbonat sau sapun. La final, sterge parchetul laminat folosind prosoape vechi, uscate, asigurandu-te ca nu mai exista picaturi de apa pe podea.

Cum faci parchetul laminat sa straluceasca

Pentru a face ca parchetul laminat sa straluceasca, evita sa folosesti produse de curatare care contin sapun. Solutiile cu sapun vor face parchetul sa arate incarcat si murdar. Foloseste doar solutii pentru parchet laminat care se gasesc pe piata.

Cum indepartezi urmele de pe parchetul laminat

Pentru a curata parchetul laminat fara a ramane o pelicula lipicioasa sau pentru a elimina urmele, cel mai usor este sa te ocupi de ele imediat ce au fost facute. In loc sa folosesti solutii chimice puternice, foloseste o minge de tenis cu care vei putea sterge urmele cu usurinta.

Cum sa cureti parchetul laminat in mod natural

Pentru a curata parchetul laminat in mod natural, mai ales atunci cand podelele sunt cu adevarat murdare, foloseste bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul amestecat cu apa este o solutie abraziva, naturala, care poate fi aplicata cu un burete sau cu o carpa moale.

Cat de des se curata parchetul laminat

Cea mai buna solutie pentru a avea un parchet laminat curat este sa il ingrijesti tot timpul. Este recomandat ca podelele din parchet laminat sa fie curatate cel putin o data la doua saptamani. Daca obisnuiti sa intrati in casa incaltati sau aveti animale de casa, va fi nevoie sa cureti parchetul laminat mult mai frecvent. Daca mentii podeaua curata la intrarea in locuinta, te va ajuta sa mentii curatenia si in restul casei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea