Amenajarea casei

#plante #iarna

Plante superbe care infloresc iarna

Iarna si-a intrat in drepturi si iti este deja dor de primavara cu tot alaiul ei de flori si culori. Iubitorii de plante doresc sa se bucure de frumuseatea acestora tot timpul anului si, cu siguranta, sunt nelipsite din casa. In sezonul rece, cele mai multe dintre plantele de apartament intra intr-o perioada de repaus, nu se mai dezvolta si nici nu mai infloresc pana primavara.

Dar exista flori care infloresc si in timpul iernii. Iata care sunt acestea:

Trandafirul Craciunului

Numita Spanzul, aceasta planta este una din erbaceele cu inflorirea cea mai timpurie intre toate speciile care cresc la noi in tara, caci infloreste primavara devreme, de regula in lunile februarie-martie.

Trandafirii Craciunului sunt plante ale caror flori pot rezista pana la 8 saptamani. Culorile florilor sunt diverse: albe, verzi, roz, violet, crem si chiar cu pete.

Cactusul de Craciun

Cactusul de Craciun sau Schlumbergera este o planta care infloreste in perioada iernii, timp de 6-8 saptamani si vesteste Nasterea Domnului.

Aceasta specie de cactus va inflori doar daca timp de cateva luni nu va fi mutata si de aceea i se mai spune si "Nu ma deranja."

Florile prezinta o mare varietate de culori printre care nuantele de alb, roz, rosu purpuriu, violet, portocaliu si galben sunt cele mai frecvente.

Schlumbergera este una dintre plantele care au fost studiate de NASA datorita proprietatilor sale de purificare a aerului din spatiile inchise. Aceasta planta are proprietatea de a absorbi bioxidul de carbon din mediul in care traieste si de a elibera oxigen in timpul noptii. Se stie ca in mod obisnuit procesul are loc exact invers pentru aproape toate celelalte plante. Datorita acestei caracteristici, Schlumbergera este una dintre plantele indicate pentru a fi crescute in dormitor.

Steaua Craciunului (Craciunita)

Aceasta planta ar trebui sa decoreze orice camin in perioada Sarbatorilor de iarna. Este perena si foarte usor de ingrijit. De fapt, ea nu face flori, ci frunzele superioare devin colorate in preajma Crăciunului, de unde provine si denumirea plantei, Craciunita sau Steaua Craciunului.

Aceasta planta are nevoie de foarte multa lumina, insa vara, in zilele foarte insorite este indicat sa fie asezata mai la umbra. Este esential de stiut ca pentru a inflori de Craciun, Craciunita are nevoie de peste 12 ore de obscuritate completa pe zi, incepand cu 1 octombrie si pana la 1 decembrie.

Trandafirul japonez

Trandafirul japonez este o planta decorativa foarte apreciata pentru frunzisul persistent, verde stralucitor si florile mari, colorate in diverse nuante de rosu, violet, roz si alb, care infloresc in timpul iernii sau la inceputul primaverii.

Planta este originara din Japonia, China, Coreea. In Europa a fost adusa in secolul XVIII. Pentru a se dezvolta armonios ea trebuie plantata intr-un ghiveci destul de mare, are nevoie de luminozitate si temperaturi ridicate.

Begonia

Aceasta este o planta decorativa atat prin frunze, cat si prin flori. Originara din India, Indonezia, America Centrala si de Sud, begonia te rasfata printr-o varietatea de forme si culori.

Exista unele specii de Begonia ce infloresc tot timpul anului, asadar ele sunt foarte potrivite pentru infrumusetarea casei pe timp de iarna. Dar pentru a te bucura de florile ei, are nevoie de ghivece joase de marime medie si prefera o umiditate crescuta. Pentru binele plantei, in cazul in care aerul este uscat, poti pulveriza apa pe frunze, dar planta nu trebuie sa fie in batia razelor de soare. In timpul iernii, are nevoie de cel putin 12°C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului