Amenajarea casei

#plante de aparatament #plante de interior #lumina naturala #filodendron #Spathiphyllum #limba soacrei #aglaonema #planta de fier

Plante de apartament care nu au nevoie de multa lumina

Fie pentru ca zilele sunt tot mai scurte, odata cu apropierea iernii, fie pentru ca apartamentul tau nu beneficiaza de suficienta lumina naturala, plantele tale pot avea de suferit. Daca vrei sa faci alegerile adecvate conditiilor pe care le ofera locuinta ta, iata cateva plante care nu au nevoie de multa lumina!

1 Filodendronul

Anumite specii de filodendron , cum ar fi cele cu frunze in forma de inima, se dezvolta armonios si in apartamente care beneficiaza de mai putina lumina naturala. Cu toate acestea, specia Philodendron Scandens trebuie plasata in incaperi incalzite (temperatura nu ar trebui sa scada sub 13 grade Celsius), cu umiditate ridicata.

2 Limba soacrei

Limba soacrei sau Sanseviera este una dintre cele mai raspandite plante de apartament, intocmai datorita faptului ca nu este pretentioasa si este usor de ingrijit. Printre altele, limba soacrei poate rezista in medii cu o luminozitate foarte redusa, cum ar fi incaperile lipsite de ferestre sau colturile intunecoase.

Aceasta planta cu frunze plate, ascutite, intocmai ca niste sabii, tolereaza si aerul uscat si chiar si mediile racoroase, desi prefera caldura. Nu are nevoie de multa apa, dimpotriva: se uda putin si rar.

3 Planta de fier

Planta de fier, pana cocosului sau Aspidistra este o planta incredibil de rezistenta care are nevoie de conditii minime pentru a supravietui. Astfel, chiar si atunci cand uiti sa o ingrijesti, aceasta va continua sa se dezvolte armonios. Concret, Aspidistra tolereaza atat frigul, cat si caldura ridicata, nu este influentata in mod negativ de lipsa luminii naturale, nici nu are nevoie de un sol bogat in substante nutritive.

Aspidistra are forma unei tufe, poate atinge o inaltime de circa 1 m si are frunze verde inchis, lucioase. Florile sale apar rar, pe durata verii, si sunt mici si roz, neparfumate. Intrucat se afla la baza plantei, sunt dificil de remarcat.

4 Aglaonema

O planta renumita pentru capacitatea sa de a rezista in medii intunecate, Aglaonema este disponibila intr-o multitudine de varietati. Supranumita si "planta intunericului", Aglaonema are frunze vargate, deosebite, fapt care o transforma intr-o planta foarte indragita si cautata. Florile sale formeaza o inflorescenta sub forma de spic si sunt, in general, albe sau crem. Fructele sunt mici, rosii si toxice.

In pofida faptului ca nu are nevoie de multa lumina, prefera caldura (peste 15 grade Celsius) si necesita o umiditate ridicata, indiferent de sezon. De asemenea, Aglaonema creste foarte incet.

5 Spathiphyllum

Spathiphyllum sau crinul pacii este o planta exotica rezistenta, ce se va dezvolta armonios chiar si in conditii de luminozitate medie sau scazuta. Lumina puternica este necesara doar daca iti doresti ca planta ta sa faca si flori. Evita, totusi, sa o plasezi in lumina directa a soarelui in timpul verii, intrucat aceasta ii poate arde frunzele. Are nevoie de caldura (nu mai putin de 15 grade Celsius) si umiditate ridicate, conditii care ii vor asigura sanatatea, dar si un frunzis abundent.

Sursa foto: realornamentals.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare