Amenajarea casei

#mobilier metalica #piese metalica #masa geometrica #lampa suspendata #birou de cupru

Piese metalice de mobilier pentru un design interior cu stralucire subtila

Ca in orice industrie a frumosului, lucrurile evolueaza si in domeniul designului interior, mai ales daca vorbim de mobilier si numeroasele forme pe care le poate lua acesta. Oamenii prefera in prezent amenajari minimaliste, originale si surprinzatoare, care sa dea incaperilor o stralucire subtila. Asa au luat nastere piesele metalice de mobilier, cu adevarat solutii de design avangardiste si neasteptate.

Designerii Ariel Ashe si Vicente Wolf, care si-au construit un renume in aria designului excentric si nonconformist, au lasat o colectie de piese metalice de mobilier foarte indrazneata. Mobila si accesoriile create de Ashe si Wolf sunt confectionate din cupru, bronz sau alama, deci ai putea crede ca nu pot fi decat "reci" si inexpresive.

Ei bine, formele si nuantele pieselor de mobilier si accesoriilor metalice iti contrazic asteptarile. Sunt cel putin la fel de expresive precum cele din materiale clasice, iar rezistenta lor nu poate fi pusa la indoiala. Ti-am starnit curiozitatea?

Masuta din nichel auriu

Vicente Wolf caracterizeaza aceasta masuta din nichel auriu, cu taieturi realizate printr-o tehnoogie cu laser, ca fiind o piesa de mobilier chic si versatila, care se potriveste perfect intr-un decor futurist sau arhitectural/geometric. Vizibilitatea de la nivelul bazei masutei creeaza efectul vizual de "plutire".

Scaun-poliedru inspirat de Brancusi

Iti vine sa crezi sau nu, cei doi designeri s-au inspirat din sculpturile marelui Brancusi, cand au realizat acest scaun-poliedru cu luciu aramiu, perfect pentru a fi folosit in interiorul si in exteriorul casei. Finisajul "cald" este fermecator, iar Wolf spune ca scaunul este de "calitatea Brancusi".

Birou de cupru

Camera unei adolescente ar putea fi destinatia perfecta pentru acest birou din cupru atragator si feminin, cu trei sertare care par a fi doar margini decorative ale mesei. Ariel Ashe spune ca biroul are un design realizat cu tehnici indiene, folosind linii europene.

Lampa suspendata din alama

Barul din bucatarie poate fi scos in evidenta cu aceasta lampa suspendata din alama, cu un luciu fermecator si margine perforata. Corpul de iluminat poate fi combinat cu un mobilier mat, astfel incat sa se echilibreze vizual stralucirea materialelor.

Masa geometrica pentru dining

Numita sugestiv "Oscar", aceasta masa cu format geometric fascinant este o baza de tip piedestal din otel, fatetata cu alama, care aminteste de anii '70 si permite o asezare pe scaune foarte confortabila.



Sursa foto: elle.decor.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea