Amenajarea casei

#amenajarea casei #decoratiuni interioare #pictura murala #pictura pereti

Pictura murala in amenajarea casei tale

constituie o tehnica moderna de decorare a peretilor, ca o alternativa la tapet sau vopseaua lavabila . Exista mai multi artisti la care poti apela si care care executa picturi de pereti in locuinte private.

De ce sa alegi, insa, aceasta varianta pentru decorarea peretelui?
 

Creativitatea


Peretii goi si neprimitori ai unei camere prind viata cu o murala si personalizeaza incaperea. Pictura pe pereti permite orice fel de desene, de la cele reprezentand plante pana la figuri umane sau desene animate, dupa dorinta si nevoile clientului. Comparativ cu stickerele de perete, care au modele limitate pe piata, pictura murala permite o mai mare libertate in alegerea desenului preferat. Se pot alege desene reproduse din diverse surse sau modele create in de tema stabilita cu beneficiarul. In plus, tipul de culori folosite la proiect (lucioase, mate, sidefate, fosforescente etc) sunt stabilite de comun acord.

In cazul unor stickere de perete, beneficiarul trebuie sa se descurce singur, alegand locul in care sa le prinda. Un artist care executa picturi murale poate oferi si consultanta clientului, oferindu-i informatii si sugestii despre alegerea si pozitionarea viitoarei lucrari.

Pentru ca beneficiarul sa stie la ce sa se astepte, artistul realizeaza o schita a desenului inainte de a se apuca de lucru.
 

Siguranta


Pictura pe pereti se executa cu vopseluri acrilice, lavabile si nontoxice, atribute care le fac ideale pentru camerele copiilor. Apoi, aceste vopseluri sunt rezistente in timp, pastrandu-se lucioase si aspectuoase o perioada indelungata. Un astfel de desen poate rezista mai mult de 10 ani. Acrilicele sunt culori inodore, cu care se lucreaza si care se dilueaza pe baza de apa. Timpul de uscare este de cateva ore.

Spre deosebire de peretii varuiti sau cei pe care se aplica tapet, o pictura murala nu lasa murdarie sau resturi de niciun tip.

Picturile murale pot oferi garantia unei lucrari de calitate la fel ca orice alt produs platit. In acest sens, poti apela la persoanele care iti pot oferi un contract de executie, o si chitanta pentru produsul pe care doresti sa-l cumperi.
 

Spatiul folosit


O pictura murala iti permite sa folosesti oricat de mult spatiu din perete, spre deosebire de un tablou sau un sticker, care au dimensiuni limitate. In plus, se pot crea efecte speciale, ducand desenul de pe perete pana pe tavan, fara intreruperi .
 

Valoarea estetica


O pictura pe pereti este un act artistic, ceea ce confera o valoare estetica acelei incaperi. In cazul desenelor care nu implica sabloane, pictura este o opera autentica a creatorului sau.
 

Cat te costa o pictura murala


Unele dintre cele mai ieftine picturi murale costa in jur de 100 Ron. Lucrarile complexe pot depasi 1000 Ron. Pretul se stabileste dupa ce se discuta tema si se realizeaza o schita. O lucrare poate fi executata in cateva ore, 2 zile sau chiar o saptamana, in functie de complexitate. In cazul unei camere pictate in intregime este nevoie de o perioada de aproximativ 10 zile.

Sursa foto: the-dreamhome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea