Amenajarea casei

#stona #travertin #marmura #piatra naturala

Piatra naturala nu are varsta

Odata la 10-15 ani suntem obisnuiti sa schimbam mobilierul din casa, draperiile sau parchetul. Sunt elemente de decor care nu au o viata foarte lunga. Nu acelasi lucru se poate spune, in schimb, despre piatra naturala. Aceasta se formeaza de regula in pamant si are nevoie de milioane de ani pentru a prinde forma, devenind in acelasi timp un material extrem de rezistent in timp.

Piatra naturala a fost folosita inca de la inceputurile omenirii in special pentru constructia de locuinte. Azi, datorita longevitatii sale, piatra naturala continua sa fie unul dintre principalele materiale pentru constructii si finisaje. Comparativ cu celelalte materiale comune folosite in acest scop, piatra naturala are o multime de avantaje: este mai ieftina raportat la rezistenta in timp, beneficiaza de estetica si rafinamentul materialelor organice, nu se deterioreaza usor, ci isi pastreaza aspectul zeci de ani.

Multi romani au inteles avantajele finisajelor cu piatra naturala si aleg marmura, granitul sau onixul in locul placajelor clasice cu gresie si faianta. Chiar daca fondurile alocate pentru o astfel de amenajare pot parea mari la prima vedere, rezistenta in timp a pietrei naturale face ca investitia sa fie amortizata in timp, prin longevitate si pastrarea tuturor calitatilor initiale. Practic, piatra naturala este o investitie pe termen lung. Daca materialele ceramice clasice folosite pentru realizarea finisajelor nu au o viata mai lunga de 10 ani, cele din piatra naturala rezista o viata, iar tu iti vei putea lasa casa mostenire urmasilor tai fara teama ca le-ai oferit un bun fara valoare.

Un alt avantaj major al pietrei naturale este dat de faptul ca va fi mereu in trend. Astfel, daca modele de gresie si faianta sau finisajele conventionale, clasice, trebuie schimbate periodic daca vrei sa ai o locuinta in ton cu ultimele tendinte in materie de amenajari, in ceea ce priveste piatra naturala nu trebuie sa ai aceasta grija. Marmura, granitul, travertinul, ardezia ori onixul sunt materiale care nu se demodeaza niciodata.

Piatra naturala a fost folosita inca din Antichitate si este in continuare una dintre cele mai elegante si mai rafinate optiuni cand vine vorba de amenajari interioare, precum hol, baie, bucatarie sau living, dar si exterioare, pentru alei, terase, balcoane sau pentru placaje. Si este prima alegere a arhitectilor si a designerilor tocmai datorita frumusetii si a durabilitatii sale. Frumusetea unica a rocilor naturale, culorile delicate, modelele inedite transforma piatra naturala in cel mai frumos material pentru decoratiuni.

Un atu esential al rocii naturale este ca poate fi intretinuta usor, dar la fel de bine poate fi si reconditionata. Ea poate fi refinisata odata la 8-10 ani, astfel isi recastiga stralucrirea si frumusetea, in vreme ce deterioarea gresiei si a faiantei este ireversibila.

Stona.ro iti ofera cea mai variata gama de piatra naturala, de la marmura, granit, calcar si travertin, pana la onix, sandstone si ardezie. Beneficiezi de suport online si de transport gratuit la comenzile care depasesc 10.000 de lei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea