Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #tablouri #decoratiuni # design casa

Personalizeaza-ti camera cu tablouri cu propriul tau profil

Daca ideea de a-ti personaliza camera te atrage in mod deosebit, creeaza tablouri originale folosind propriul tau profil. Pentru un plus de efect, realizeaza o suita de tablouri cu membrii familiei, pozati din profil.

Iata cum sa faci acasa tablouri originale, cu profilul personal:


1 Fa-ti o poza din profil si scoate-o la imprimanta

Roaga pe cineva sa-ti faca mai multe poze din profil, pentru a avea de unde sa alegi. Scoate poza la imprimanta. Cu o foarfeca, taie cu atentie conturul, astfel incat sa ramai doar cu profilul.


2 Alege materialul pentru tablou

Tabloul cu profilul tau poate fi facut dintr-o rama obisnuita sau chiar dintr-o bucata de lemn, confectionata manual sub forma ramei. Oricare ar fi alegerea ta, viitorul tablou trebuie sa aiba un sistem de prindere pe perete si un fundal pe care va fi asezat profilul.

In cazul unei rame pentru tablouri, aceasta se vinde cu tot cu fundal, astfel incat nu ai de muncit in plus. Pentru un aspect inedit, foloseste hartie colorata sau o bucata de tapet.
 

3 Pregateste profilul

Pune peste profilul taiat o hartie neagra, suficient de groasa incat sa fie rigida. Taie dupa forma pozei imprimate. Vei obtine un profil negru. Poti face unul singur sau mai multe, daca creezi suite de tablouri.

Lipeste profilul pe fundalul tabloului, avand grija sa nu ramana bule de aer si sa nu indoi hartia. Monteaza sticla, fixeaza placa din spatele ramei si agata tabloul.

Pentru un tablou pe panza, asaza poza taiata pe panza si traseaza marginile cu un creion. Umple conturul cu vopsea neagra pe baza de ulei, folosind o pensula fina.


4 Foloseste accesoriile potrivite

Daca vrei sa obtii un aspect vintage, prinde tablourile cu panglici negre. Pentru un aspect modern, foloseste un fundal decorat cu stickere decorative si o rama cu lemn si metal, impartita in mai multe zone.


5 Decoreaza tablourile cu profilul personal

Tablourile cu profiluri sunt potrivite in spatiile secundare ale locuintei (cum este holul) sau pentru a decora peretele din incaperi precum biroul.

O amenajare spectaculoasa poate fi creata in timp, pozand profilul copiilor la diverse varste. Apoi, tot ce mai ai de facut este sa aranjezi tablourile pe acelasi perete, in ordine cronologica.

Sursa foto: tipjunkie.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului