Amenajarea casei

#utilizare marmura #marmura stona #stona #marmura

Personajele mitice pe care le intalnesti in showroom-ul STONA

Formata din metamorfoza calcarului, marmura este una dintre cele mai spectaculoase roci pe care Natura a putut sa le creeze. Ba chiar, in vremuri stravechi, se spunea ca Zeii sunt cei care au plamadit-o, pentru ca era perfecta si numai o forta supranaturala putea da nastere unei asemenea frumuseti.

Grecii sunt cei care au numit-o “marmaro”, de la verbul grecesc “marmarein”, care inseamna a straluci. A primit asadar botezul timpului, caci a fost folosita in fel si chip inca din Antichitate. Statuile, colonadele Partenonului din Atena, apoi, mai tarziu, Basilica Sfantului Paul din Roma, toate sunt construite in principal din marmura. Un material frumos si durabil, pe care l-au folosit in operele lor Michelangelo si Brancusi.

Si pentru ca, dupa cum spuneam, grecii au fost cei care i-au dat numele acestei roci fantastice, STONA si-a intitulat cinci tipuri de marmura dupa personaje din mitologia greaca. O asociere corecta, care subliniaza perfect nu doar vechimea marmurei, ci si perfectiunea sa.

Marmura Thassos White este cea mai alba marmura din lume. Se spune ca Thassos, in timp ce o cauta pe sora lui, Europa, care fusese rapita de Zeus, a ajuns intr-o insula fascinanta, cu vegetatie luxurianta si piatra alba si stralucitoare, de o rapitoare frumusete, care l-a sedus si de unde Thassos nu a mai plecat. Marmura Thassos White este o piatra nobila, cu o granulatie fina de culoare cristalina ce reflecta lumina. Este o piatra uimitoare, cu o estetica unica, perfecta pentru a da lux si distinctie proiectului tau.

Marmura Tannoti Green este o marmura cu duritate mare, de culoare verde-inchis si cu o superba venatura in nuante maro-deschis, gri, auriu si verde, ce ii confera un aspect de piele de sarpe. In limba feniciana „tannoti” inseamna „sarpe”. Se spune ca insula Tinos era plina de serpi, pe care Poseidon i-a alungat cu ajutorul unor stoluri de berze, motiv pentru care a fost indelung venerat de locuitori. Marmura Tannoti Green este o solutie impresionanta pentru un proiect durabil si impunator.

Marmura Era Silver este o piatra compacta si densa, cu  granulatie fina. Are un aspect sofisticat, cu un fundal gri-argintiu si o venatura discreta, in nuante deschise. In mitologia greaca, zeul Cronos guverna timpul liniar, cronologic, iar era marcheaza inceputul unui eveniment mitologic semnificativ. Marmura Era Silver este rezistenta si dura, perfecta pentru spatii intens utilizate. Coloratia sa o face potrivita pentru diverse combinatii cu alte materiale si culori, asa incat proiectul tau va ramane mereu interesant.

Marmura Draco este un calcar dur, de un gri-masliniu desavarsit, cu un luciu ca de oglinda. Numele i se trage de la balaurul Draco, bun prieten al lui Pindus, care era cel mai mare dintre cei trei fii ai regelui Macedon. Pentru ca tronul i-a revenit lui Pindus, fratii sai au vrut sa-l ucida. Cu ultima suflare, Pindus a strigat dupa ajutor, iar Draco a venit intr-un suflet. A fost prea tarziu pentru a-si salva prietenul, dar s-a napustit asupra fratilor sai. Marmura Draco, cu aspectul sau fara cusur si venatura discreta, este desavarsita pentru un spatiu care sa transmita calm si armonie.

Marmura Veria Green este una dintre cele mai elegante marmuri din lume. Contrastul dintre fundalul verde profund si venatura stralucitor de alba iti taie respiratia. Veria este cetatea construita de regele Veritas, iar numele sau inseamna „verde”, pentru ca regiunea era bogata in vegetatie datorita numeroaselor sale surse de apa. Veria Green, cu verdele sau atat de distins, va face ca proiectul tau sa fie unic si impresionant.

Rezistenta, diversitatea si eleganta fac din marmura un material foarte versatil. Utilizata in spatii private si publice, de tip rezidential, comercial sau institutional, pentru monumente, pardoseli, pereti, coloane sau elemente decorative, marmura garanteaza intotdeauna rezultate exceptionale.

In showroom-ul STONA din Bucuresti, soseaua Pipera nr. 48, vei putea privi indeaproape toate modelele de marmura, le vei putea atinge si vei alege exact ceea se potriveste locuintei tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea