Amenajarea casei

#electrocasnice #functii #accesorii #bucatarie #paine

Performantele masinii de copt paine

De ce este o masina de facut paine atat de practica? Deoarece nu trebuie decat sa torni ingredientele in cuva, sa apesi un buton si sa astepti putin pana e gata painea. Ce altceva mai poti pregati? Afla raspunsurile mai jos.

 

Cea mai mare diferenta intre masinile de facut paine este data de numarul de programe si, bineinteles, de functiile acestora. In general, cel mai mic numar de programe ale unui exemplar este de 5, insa poti alege si unul cu 12. Iata doar cateva dintre acestea:

  • Program de baza;
  • P. paine frantuzeasca ;
  • P. paine integrala;
  • P. paine dulce;
  • P. preparare rapida;
  • P. aluat cu drojdie;
  • P. framantare;
  • P. coacere;
  • P. aluat pizza;
  • P. prajituri de patiserie ;
  • P. dulceata .

Astfel, in functie de preferintele familiei si de preocuparile culinare, poti alege o masina de paine simpla, care iti ofera cateva programe si retete pentru 2-3 sortimente de paine, sau una complexa cu care poti prepara prajituri sau dulceata.

In cazul in care vrei sa pregatesti o paine mai mica, exista posibilitatea sa selectezi dimensiunea acesteia in functie de cele 3 trepte pe care aparatul ti le ofera. Functia de control a rumenirii este de asemenea utila, iti permite sa alegi cat de maronie sau de crocanta sa fie painea pe care o prepari.

Daca in decursul unei zile nu ai timpul necesar pentru a pregati ingredientele si pentru a astepta coacerea painii, este bine sa alegi un model ce iti ofera functia de programare. Aceasta poate ajunge pana la 16 ore, insa este bine sa te gandesti de doua ori inainte de a adauga ingredientele cu un numar mare de ore inainte, deoarece acestea se pot altera.

Seara poti programa masina sa porneasca a doua zi de dimineata, pentru ca painea sa fie gata la micul dejun. Chiar si persoanele dezordonate pot beneficia de paine calda daca aleg un model ce contine functia de pastrare a caldurii pentru 60 de minute. Astfel, painea nu se raceste.

Senzorii de temperatura, avertizarea sonora atunci cand painea este gata sau semnalul pentru adaugare de ingrediente in timpul framantarii sunt alte optiuni ce iti vor fi de folos atunci cand vrei sa excelezi in pregatirea painii.

Exista totusi masini de paine mai simple, ce nu iti ofera prea multe posibilitati de control. Pretul acestora este cuprins intre 100 si 200 RON (in functie de firma, producator si promotie ). Un aparat mai performant poate atinge pretul de 700 RON, insa iti ofera atat de multe posibilitati incat, oricat ai fi de ocupat, tot vei reusi sa il folosesti zilnic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului